ЦСКА-София пак става Литекс заради базите


ЦСКА-София пак става Литекс заради базите
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3544 0

ЦСКА-София пак трябва да се ребрандира в Литекс, за да вземе „Българска армия" и „Панчарево". Това стана ясно, след като ММС представи условията за конкурса за базите. Най-голям интерес предизвика изискването, че кандидатът трябва да има капитал от не по-малко от 5 млн. лева и оборот не по-малък от 15 млн. лева в последните 3 финансови години -2014, 2015 и 2016 г.

ЦСКА-София не отговаря на този профил, защото според УЕФА съществуват от 2016 г. и имат зад гърба си само една финансова година. Така адвокатите на дружеството ще трябва показват връзката с Литекс, както бе през лятото в Нион. Ключов момент при това изискване на ММС е, че то отпада за лице, което е регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Това отваря врата на ЦСКА 1948 за участие в конкурса, въпреки че някои побързаха да отпишат дружеството. Левски, Лудогорец и Берое и още няколко отбора от Първа лига отлично се вписват в профила, който търсят от Министерството на младежта и спорта. И някой от тях също може да се яви в конкурса, ако си плати таксата и подаде документи, пише "Меридиан мач".

Последните трябва да бъдат депозирани в ММС до 11 декември. Началната месечна цена за „Българска армия" и Панчарево е 60 000 лв. Освен това трябва да се представи и план за първоначална инвестиция в тях от 1 млн. лева без ДДС. 70% от нея трябва да бъде вложена в съоръжението в Борисовата градина. Наемателят ще получи имотите за 10 години. Той също така ще трябва да плати и авансово месечни вноски на стойност 800 000 лв. Това ще става на вноски от по 200 000. Първата е 10 дни, след като бъде обявен победителя, а останалите ще бъдат разпределени в следващите 3 години. Кандидатите задължително трябва да са членове на БФС. Освен това не трябва да има задължения към дружеството „Сердика спортни имоти", което бе създадено, за да събере в себе си всички бази на фалиралия ЦСКА. Победителят от конкурса ще бъде ясен на 3 януари, а до 10-ти с него трябва да бъде сключен договор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички