Ами сега? Кралев хлопна вратата пред ЦСКА 1948 за базите


Ами сега? Кралев хлопна вратата пред ЦСКА 1948 за базите
Снимка: БГНЕС

1194 0

Министърът на младежта на спорта Красен Кралев обяви условията за провеждане на конкурс за отдаването под наем на базите на ЦСКА - спортен комплекс "Българска армия" и спортен комплекс "Панчарево". Един от критериите за кандидатстване е: "Кандидадтът следва да има установен капитал не по-малко от 5 милиона лева и да е реализирал общо за последните 3 финансово приключени години (2014 г., 2015 г. и 2016 г.) 3-годишен оборот в размер не по-малък от 15 милиона лева“.

Това условие поставя сложен казус дали учреденият през 2016 г. ЦСКА 1948 може да вземе участие в търга, тъй като това задължава претендента за базите да предостави финансов отчет за три години назад. Това породи въпроси от страна на медиите, на които Красен Кралев отговори красноречиво.

"Условията са такива – 3 години, и смятаме, че това е минимално необходимия срок. Ние търсим дружество с доказана история и доказан произход на парите, което ще ни служи като гаранция дали ангажиментите ще бъдат изпълнени. Това са критериите и не искам да коментирам предварително конкретни лица. Процедурата е отворена за всички“, заяви Кралев.

"Наясно съм, че с така изнесените факти се гарантира икономическа стабилност. Те гарантират това, че наемателят ще бъде достатъчно добър стопанин. Аз съм министър на младежта и спорта и ме интересува държавния интерес. Тези условия го гарантират“, категоричен бе министърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички