ЦСКА сломи Ботев (Враца) за 2 минути в първия си мач след паузата


ЦСКА сломи Ботев (Враца) за 2 минути в първия си мач след паузата
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1751 0

ЦСКА се завърна към футбола след дългата пауза с победа. "Червените" победиха с 2:0 Ботев (Враца) в контрола, изиграна на стадион "Българска армия". Автори на попаденията бяха резервите Томи Юрич от дузпа (77') и Греъм Кери (79'). В двубоя и двамата треньори направиха доста промени през второто полувреме.

Врачани показаха добро лице през първото полувреме и задържаха резултата нулев до полувремето. Те играха равностойно на по-именития си съперник. Първото положение в срещата дойде в 6-ата минута, когато Али Соу нанесе мощен изстрел, но Красимир Костов изби в корнер. Минута по-късно в наказателното поле на домакините Валери Домовчийски засече с шпагат чудесно подаване на Андреас Васев, но топката премина на сантиметри от вратата.

Към 12-ата минута Малинов отправи добър удар от около 20 метра, който бе избит от вратаря на гостите. В 24' Ботев имаше нова добра ситуация пред противниковата врата, но Златински стреля встрани от целта.

ТОМИ ЮРИЧ - ВКАРАЛ НА БУФОН И ГЕРМАНИЯ, ОТКАЗАЛ 11 КИТАЙСКИ МИЛИОНА

На почивката треньорите направиха по 3 смени - в игра за Ботев влязоха Доминик Янков, Чавдар Ивайлов и Даниел Генов, които заеха местата на Петър Атанасов, Валери Домовчийски и Илия Миланов. За ЦСКА на терена се появиха Греъм Кери и Енрике вместо Евандо и Едвин Джеси. Густаво Бусато пък бе заменен от Витаутас Черниаускас. В хода на мача бяха направени още промени и от двете страни.

Под проливния дъжд в София ЦСКА получи възможността да изпълни дузпа, след като Петко Ганев подръпна в наказателното поле Ахмед Ахмедов. Защитникът на врачани бе изгонен, тъй като картонът бе втори за него, а изстрелът на Томи Юрич от бялата точка се превърна в гол. Нападателят бе безапелационен, въпреки че Христо Митов хвана ъгъла му. Минута по-късно "червените" удвоиха аванса си, след като Греъм Кери получи топката от Юрич, надбяга Ангел Лясков и преодоля вратаря.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички