ЦСКА ще си партнира с популярен бразилски клуб


ЦСКА ще си партнира с популярен бразилски клуб
Снимка: БГНЕС

1267 0

ЦСКА е стартирал преговори за партньорство с един от най-популярните бразилски клубове Атлетико Минейро, информира "Тема Спорт". Идеята е "червените" да взимат млади играчи от южноамериканците и да им дават шанс за изява в Европа, където е по-лесно да бъдат забелязани.

Спортният директор Пламен Марков обяви, че вече са поставени фундаментите на партньорството, но Все още предстои да се оформи точната договорка.

Връзката с Атлетико по всяка вероятност се осъществява чрез главния мениджър Стойчо Стоилов, който има доста силни позиции в Южна Америка, особено в Колумбия.

Тимът от Минейро е рекорден 44-кратен щатски първенец. Веднъж е ставал шампион на Бразилия и има една национална купа. Също по веднъж Атлетико е печелил Копа Либертадорес и Рекопа Судамерикана. Рекорден двукратен носител е и на Копа КОНМЕБОЛ - южноамериканския еквивалент на Купата на УЕФА, просъществувал между 1992 и 1999 г.

В началото на декември 2016 г. представители на ЦСКА имаха среща и с ръководители на турския гранд Бешикташ. Тогава бе анонсирано партньорство между двата клуба, но повече от 7 месеца по-късно темата не е била повдигана повторно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички