ЦСКА шампион в Първа лига? Още е възможно - но как?


ЦСКА шампион в Първа лига? Още е възможно - но как?
Снимка: CSKA.BG

5048 0

През този век ЦСКА е ставал шампион на България само три пъти. Всички "червени" се надяваха да станат свидетели на четвърти такъв случай след прекъсване от 15 години. До голяма степен мечтите им обаче бяха скършени при равенството 1:1 срещу ЦСКА 1948.

Как ЦСКА може да изпревари Лудогорец и да стане шампион на България?

Факт е, че "армейците" са в далеч по-неудобна позиция след ремито, но също така е факт, че все още имат шансове за първото място. И то нетолкова необосновани, предвид това, което предстои в последния кръг.

Футболистите на Саша Илич се изправят срещу Левски в търсене на първа победа през сезона срещу този съперник. В същото време Лудогорец ще има гостуване. И то тежко. "Орлите" ще бъдат на "Тича" срещу Черно море, срещу който се измъчиха четири пъти в четирите им сблъсъка през кампанията.

За да бъдат сигурни в 12-ата си поредна титла, без да следят с трепет крайния резултат от Левски - ЦСКА, разградчани се нуждаят от трите точки. Иначе казано - още един успех срещу варненци е достатъчен (2 от 2 в Първа лига през кампанията), без значение колко трудно ще дойде - след като предните две победи дойдоха след зрелищното 3:2.

Ако Лудогорец победи, ще събере 85 точки и ще стане недостижим. Ако обаче разградчани завършат наравно или загубят, а ЦСКА надделее над Левски, шампион ще са "армейците". При равенство на "червените" срещу "сините" няма да има никакво значение как ще завърши сблъсъкът във Варна на "Тича".

Обобщено казано: Играчите на Саша Илич могат да са шампион само и единствено, ако победят футболистите на Елин Топузаков и ако в същото време Черно море съумее да победи Лудогорец или да завърши наравно с "орлите".

Към момента в подреждането лидер са "зелените" с 82 пункта, а "червените" са втори с 81. На теория двата отбора могат да завършат и при равен брой точки. При този сценарий  ЦСКА и Лудогорец ще ни върнат дълги години назад - кога последно 2 тима финишират с равни точки в елита на България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички