ЦСКА се срина срещу Академия Пандев в последната проверка в Белек


ЦСКА се срина срещу Академия Пандев в последната проверка в Белек
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4992 0

Отборът на ЦСКА загуби срещу Академия Пандев във втората си контрола за деня на турска земя с 0:4. Стойчо Младенов заложи на експериментален състав, като пусна голяма част от резервите в игра. Избраниците на Екзекутора обаче бяха далеч от най-добрата си игра, а действията в защита тотално рухнаха през второто полувреме. 

Първият гол беше дело на Сашко Пандев в 36-ата минута. По-малкият от братята Пандеви получи топката на границата на наказателното поле и с прехвърлящ удар не остави шансове на Димитър Евтимов.

В 53-ата минута Бакар се измъкна от защитата на ЦСКА и направи 2:0 за северномакедонците. Третият гол падна в 69-ата минута, когато Димовски се възползва от грешка в отбраната на ЦСКА. В 72-ата минута грешка на Вион доведе до четвърти гол, дело на Пепи Горгиев.

Това беше последна контрола за ЦСКА в Белек. Тимът се завръща в България и на 13 февруари подновява участието си в първенството с мач срещу Локомотив София.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута Сашко Пандев беше изведен на стрелкова позиция. Нападателят обаче се оказа в засада. След това Маурисио Гарсес стреля покрай вратата. "Армейците" бяха по-активни в първите 10 минути, като отново Гарсес опита да пусне топката към Калоян Кръстев, като пасът не стигна адресата си. В 11-ата минута Баи стреля и вратарят на Академия Пандев Купанов улови топката.

В 15-ата минута ЦСКА достигна до корнер. Баи центрира към Гарсес, но топката беше изчистена. Академия тръгна в контраатака и Сашко Пандев стреля право в Евтимов.

В 19-ата минута намиращият се на проби Каламуич не успя да хвърли тъч правилно и реферът отсъди обратен тъч. ЦСКА продължи да натиска, като Дончев и Мухар се опитаха да намерят Гарсес с дълги подавания.

В 27-ата минута Димовски пробва далечен удар, който мина покрай вратата. В 33-ата минута Стойчо Младенов замени Харад Каламуич и пусна в игра Калоян Пехливанов.

34' - 0:1! ЦСКА беше сварен неподготвен и Кире Стоянов финтира Томас Лам, след което даде топката на Сашко Пандев, който с прехвърлящ удар я прати във вратата.

Асен Дончев в 41-ата минута се опита да центрира, но Бакар изчисти топката. ЦСКА стигна до корнер. Баи изпълни късо към Варела, но плеймейкърът загуби топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стойчо Младенов не направи промени за второто полувреме. В 51-ата минута Академия беше близо до втори гол, но Пехливанов и Димитър Евтимов със съвместни усилия успяха да попречат на Велиновски да реализира.

53' - 0:2! Защитата на "армейците" изпусна Бакар, който с мощен изстрел направи 2:0 за Академия Пандев.

ЦСКА загуби остротата в атаките си в следващите минути и въпреки че контролираше топката, не успя да създаде положение. В 60-ата минута Калоян Кръстев стреля, но стражът на Академия Пандев спаси. В 64-ата последва още една опасност пред Димитър Евтимов. Вратарят на ЦСКА спаси и изби в корнер.

69' - 0:3! Боян Димовски беше изведен от Пепи Горгиев и за Димовски остана най-лесното - 3:0 за Академия Пандев!

Още в следващата атака Пепи Горгиев стреля опасно, като Евтимов хвана. Йоан Баи в 72-ата минута излезе на стрелкова позиция и стреля над вратата.

73 - 0:4! Тибо Вино сбърка отляво и Зоран Ивановски отне топката. Той подаде на Пепи Горгиев, който на празна врата направи резултата разгромен.

Северномакедонците продължиха да са по-активни и отправиха още няколко удара към вратата на Евтимов. В 82-ата минута "армейците" отново допуснаха извеждащо подаване и вратарят на ЦСКА трябваше да се намесва и да предотврати пети гол.

СЪСТАВИ

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 15. Тибо Вион, 29. Томас Лам, 16. Асен Дончев, 23. Харад Каламуич, 24. Карло Мухар, 5. Федерико Варела, 22. Георги Чорбаджийски, 7. Йоан Баи, 27. Маурисио Гарсес, 14. Калоян Кръстев.

Академия Пандев: Филип Купанов, 17. Давор Огненовски, 55. Андрия Секулич, 5. Томислав Илиев, 23. Боян Димоски, 7. Донов, 20. Зоран Ивановски, 14. Кире Стоянов, 44. Бакар, 11. Кристиан Велиновски, 19. Сашко Пандев

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

По-рано днес футболистите на Стойчо Младенов разгромиха Шахтьор Караганди с 5:1, въпреки че още в началото на срещата получиха попадение в своята врата. В тази статия можете да прочетете как се разви двубоят, който стартира в 10:30 ч. и да видите невероятния гол на Георги Йомов от ъглов удар!

Мачът с Академия Пандев ще бъде под №4 за "червените" в Турция. Преди него те завършиха 1:1 със Стал Миелец и победиха руския гранд Динамо Москва с 2:1!

*Наставникът на "армейците" ще пусне изцяло нов титулярен състав във втората контрола за деня! Тук пък можете да прочетете какво сподели той след края на мача с Шахтьор Караганди!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички