Шахтьор Караганди само разсърди ЦСКА - "червените" громят в Турция, Георги Йомов с гол от корнер (ВИДЕО)


Шахтьор Караганди само разсърди ЦСКА - "червените" громят в Турция, Георги Йомов с гол от корнер (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6183 0

Българският гранд ЦСКА разгроми казахстанския Шахтьор Караганди с 5:1 в контролна среща, която стартира в 10:30 ч. българско време!

Футболистите на Стойчо Младенов изоставаха в резултата след само пет минути игра, но това ги ядоса и те вкараха 4 безответни гола още преди почивката. Единият от тях, първият на Георги Йомов, бе впечатляващ - директно от корнер.

Амос Юга също се отчете с две попадения, а Иван Турицов реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. По-късно днес (16:00 ч.) "армейците" ще играят още един контролен мач, в който треньорът ще заложи на изцяло нова единайсеторка (вижте коя ТВ ще го излъчи).

Ето как се разви ранният двубой с Шахтьор:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Приятелският мач започна на дъжд, но теренът изглеждаше в добро състояние. Още в 5-ата минута обаче, Шахтьор успя да открие резултата, след като отбраната на ЦСКА проспа едно центриране от лявото крило и позволи да бъде отправен удар с глава, който матира Бусато - 0:1!

Осем минути по-късно "армейците" се върнаха в мача - Греъм Кери стреля директно от пряк свободен удар, а топката се отби от напречната греда и попадна на пътя на Амос Юга, който я прати в мрежата за 1:1!

В 21-ата минута Бисмарк Чарлс напредна с топка в краката и се устреми към вратата на символичните гости, но бе фаулиран на границата на наказателното поле. С изпълнението отново се нагърби Греъм Кери, който опита да намери далечния ъгъл на вратата, но стражът на Шахтьор блесна със спасяване с една ръка. 

При последвалия корнер Георги Йомов реши да опита късмета си и да шутира директно към вратата, отбелязвайки страхотен гол за 2:1! (вижте феноменалното попадение на ВИДЕО) В 30-ата минута "армейците" извадиха късмет, след като защитата им отново не се ориентира добре при центриране, а последвалият удар премина на половин метър встрани от лявата греда на Бусато. 

60 секунди по-късно Георги Йомов направи резултата 3:1 - 24-годишният футболист се възползва от грешка в защитата на Шахтьор, излъга вратаря и копна топката над шпагата на последния бранител! В заключителните секунди на първата част Амос Юга вкара втория си гол в мача - 4:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха с опасна атака на Шахтьор (който извърши 9 смени на почивката), но Густаво Бусато успя да парира последвалия шут с една ръка. В 50-ата Георги Йомов получи удар в лицето, но нямаше проблем да продължи мача. Малко след това Мено Кох бе на косъм от това да си отбележи автогол, но Бусато внимаваше и се намеси решително. 

Подобно на първото полувреме, футболистите на Стойчо Младенов се нуждаеха от малко време, за да установят контрол върху случващото се на терена. До 60-ата минута "червените" успяха да се настанят в половината на съперника, но не създаваха опасни положения.

В 62-ата минута ЦСКА получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Иван Турицов. Зад топката застана именно потърпевшият, който реализира уверено за 5:1! Седем по-късно Георги Йомов изведе Бисмарк Чарлс на стрелкова позиция, но ударът му бе крайно разочароващ. 

В 81-ата минута левият страничен стълб помогна на Бусато, спирайки техничен удар на футболист в черен екип. Това бе и всичко по-интересно в приятелската среща!

Стартов състав на ЦСКА:

1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей (к), 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 21. Амос Юга, 30. Яник Вилдсхут, 10. Георги Йомов, 17. Бисмарк Чарлс.

Коя родна ТВ ще излъчи този и следващия мач за деня на "армейците" - вижте ТУК

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА

До този момент футболистите на Стойчо Младенов изиграха два мача по време на зимния си лагер в Турция!

Първата среща с поляците от Стал Миелец завърши 1:1, а голът бе дело на 23-годишният Калоян Кръстев.

Втората проверка бе срещу руския гранд Динамо Москва, който понастоящем е на второ място в местния шампиона, а "армейците" постигнаха престижна победа с 3:1 - попаденията вкараха Иван Турицов от дузпа, Бисмарк Чарлс и едно от новите попълнения Маурисио Гарсес.

*По-късно днес (31 януари) ЦСКА ще изиграе още една контрола - срещу Академия Пандев (16:00 ч.) и в нея Стойчо Младенов ще даде шанс на друг титулярен състав!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички