ЦСКА с друго лице срещу Любо Пенев и компания: Естрада и Фаетон блеснаха, Шопов с красив гол (ВИДЕО)


ЦСКА с друго лице срещу Любо Пенев и компания: Естрада и Фаетон блеснаха, Шопов с красив гол (ВИДЕО)
Снимка: LAP.bg

4861 0

ЦСКА записа важна победа на "Българска армия", след като сломи Хебър Пазарджик с 3:0. Футболистите на Нестор Ел Маестро най-сетне показаха по-добра игра и съвсем заслужено сломиха възпитаниците на Любослав Пенев.

С успеха "армейците" събраха 35 точки и изпревариха Лудогорец, който е втори с 33, но и мач по-малко. Хебър пък остава на 9-а позиция с 19 пункта.

Така "червените" взеха и своеобразен реванш за първия мач между двата тима през сезона. Тогава в Пазарджик домакините спряха своите гости, като сблъсъкът завърши без попадения. В мача на "Българска армия" пък Николас Пенев се превърна в поредния от фамилията, който игра професионален мач на този стадион.

След куп пропуски и греда през първото полувреме ЦСКА все пак стигна до аванс в резултата. След комбинация между Християн Петров и Иван Турицов топката бе пратена остро по земя в наказателното поле, където Матиас Фаетон завърши с едно докосване необезпокояван.

През второто полувреме домакините не натискаха толкова усилено, но все пак стигнаха до удвояване на аванса им след час игра. Тогава и другият нападател на тима в този мач - Майкъл Естрада, се разписа. Той овладя майсторски на гърди, след което се завъртя бързо и прати неспасяем удар. В добавеното време пък и Станислав Шопов се разписа след страхотен изстрел отдалеч.

Следващият двубой за ЦСКА е за Купата на България, където в първия си мач за сезона гостуват на Черноморец Балчик в 1/16-финалите (09.11). В първенството пък следващият ангажимент е гостуване на Крумовград (12.11). Хебър вече изигра своя мач за Купата и му предстои мач срещу Черно море от Първа лига (11.11).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата ситуация за гол бе пред вратата на домакините. Петров сбърка в собствената половина при разиграване и топката бе отнета за бърза контраатака. Извеждащо подаване по фланга и свита топка към границата на наказателното поле, откъдето Канади стреля, но изпълнението му мина над напречната греда. Секунди след това и Мазан стреля отдалеч, но право в ръцете на Бусато.

След още по-груба грешка от тази на Петров - Мазан върна назад, а Естрада стигна топката, но от неудобна за пряк обстрел в наказателното поле позиция. Той опита да продължи с пета назад, но не намери свой съотборник. Все пак се затвърди първоначалния натиск на гостите в първите 7-8 минути игра.

Надмощието на гостите при притежанието на топката продължи, но ЦСКА стигна до нов прекрасна възможност за гол. След малко над 10 минути игра Хебър сбърка в центъра, а Естрада напредна с топка в крака и бе очи в очи срещу противниковия страж. С предостатъчно време за избор на отиграване и с опция вдясно от себе си (Фаетон) - Естрада стреля, но Игонен спаси отлично с крак.

В 16-ата минута Естрада отново бе близо до гола. Той получи в наказателното поле след хвърлен тъч от Шакич - отлично задържа с гръб към вратата, завъртя се и потърси близкия ъгъл, но след рикошет в опонент топката мина с малко покрай страничния стълб.

Последва затишие от положения, а играта често беше накъсвана. Футболисти на гостите често оставаха на терена и до 26-ата минута имаше поне 3, в които футбол не се играеше.

Последва затишие от положения, а играта често беше накъсвана. Футболисти на гостите често оставаха на терена и до 26-ата минута имаше поне 3, в които футбол не се играеше.

В 27-ата минута след корнер за ЦСКА се стигна до две добри ситуации. Неразбории, а след тях Естрада бе на отлична позиция, но се забави с удара и последният в отбрана блокира изстрела му от непосредствена дистанция, който трудно нямаше да се превърне в гол. Секунда след това и Петров стреля отблизо през човек, но ударът му от въздуха мина над напречната греда.

След близо половин час игра Хайнц центрира от пряк свободен удар и намери отлично извисилия се във въздуха Кордоба. Той намери добре топката с глава и стреля опасно, но изпълнението му се спря в страничния стълб.

В 34-тата минута домакините отново имаха изключителен шанс за гол. След отклонена топка на първа греда при центриране топката мина току пред голлинията на Хебър, но нямаше играч на "червените", който да я засече в мрежата.

В 40-ата минута Естрада сътвори нов твърде сериозен пропуск. Вион го намери с перфектно центриране в наказателното поле, а нападателят от въздуха и от добра позиция прати топката право в Игонен, който се отличи с нова великолепна намеса.

45+1' - 1:0! В първата от триминутното добавено време ЦСКА заслужено поведе в резултата. Петров подаде вдясно към Турицов по нападението, а крайният бранител пусна остра топка в наказателното поле, където намери Естрада, който с едно докосване прати топката в мрежата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През второто полувреме темпото на игра бе по-ниско. ЦСКА задържаше повече топката, но без да атакува толкова ожесточено и процедираше с по-постепенни нападения.

В 58-ата минута груба грешка в отбраната на гостите и топката бе подарена на Фаетон. Той бе в наказателното поле и действа неегоистично, подавайки към Хайнц. Той се забави с изпълнението и Мазан се намеси с изключителен шпагат.

59' - 2:0! Естрада получи в наказателното поле и овладя, след което скоростно се завъртя и последва мощен удар по земя по диагонала. Класно отиграване от еквадорския таран.

В 70-ата минута Линдсет задържа добре и стреля по земя от границата на наказателното поле с по-неудобния си ляв крак, но изпълнението му мина с малко покрай страничния стълб.

В 73-тата минута и Тобиас Хайнц стреля извън наказателното поле, но изпълнението му нямаше достатъчно сила и вратарят отрази с добър плонж.

В 74-тата минута последваха и първи смени от Ел Маестро - Линдсет и Фаетон напуснаха игра, а вместо тях се появиха Шопов и Назон.

В 83-тата минута и Хайнц бе заменен, за да влезе в игра Данило Асприля.

В последните минути Хебър игра повече с топката, но стигна само до няколко по-опасни центрирания.

90+1' - 3:0! Страхотен рейд на Асприля по крилото, след което комбинира с Шопов. Той отправи превъзходен изстрел извън наказателното поле и прехвърля Игонен за красив гол.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Вион, Кордоба, Петров, Турицов, Шакич, Кареасо, Хайнц, Линдсет, Фаетон, Естрада

Хебър: Игонен, Михайлов, Цонков, Марин, Мазан, Вълчев, Канади, Бастунов, Збун, Пенев, Кабов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Освен дългосрочно контузените - ЦСКА ще бъде и без своя капитан Амос Юга. Дефанзивният полузащитник бе изгонен срещу Етър и ще бъде любопитно как ще се справят "червените" без така важния играч на тази позиция.

При последната среща между двата отбора ЦСКА бе спрян. Това се случи в началото на сезона, когато двата тима не си отбелязаха попадение. "Армейците" имат трудности с реализирането и в последните срещи, като за последните два мача са вкарали едва един гол.

При победа ЦСКА ще си върне първото място, на което се качи Лудогорец с точка повече (33) при равен брой изиграни срещи. Сега "армейците" са втори с 32, колкото имат и Черно море, и Локомотив Пловдив. Хебър пък е 9-и с 19 точки. Тимът бе набрал инерция с две поредни победи, но в последния кръг загуби от Лудогорец с 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички