Диого Виана, минал по оста Литекс - ЦСКА, коментира скандалния мач с Левски и изваждането на отбора


Диого Виана, минал по оста Литекс - ЦСКА, коментира скандалния мач с Левски и изваждането на отбора
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1236 0

Бившият футболист на ЦСКА и Литекс Диого Виана се върна към онзи скандален двубой срещу Левски от елита на България, в който Стойчо Стоилов извади целия отбор на "оранжевите" от терена, за да се стигне до безпрецедентната ситуация. След него Литекс бе изхвърлен от първото ниво на футбола ни.

"Имам много истории от България, но най-интересната е, когато президентът на Литекс извади отбора от терена. В онзи мач се борехме с Левски за второто място. Ако бяхме спечелили щяхме да сме втори. Истината е, че в онзи мач се случиха доста странни неща, самият двубой бе скандален. Ние поведохме с 1:0 на стадиона на Левски, но веднага след попадението съдията изгони наш футболист. В 45-ата минута пък даде дузпа срещу нас. Кадрите са в интернет - нашият играч въобще не докосва опонента си, но въпреки това е дадено нарушение и той е изгонен.

Те изравниха, докато ние останахме с девет души. Нашият президент е гледал мача по телевизията и веднага се е обадил на спортния директор да изведе отбора от терена. Той слезе от ложите и ни каза да се прибираме. В съблекалнята си говорихме, че ще загубим служебно с 3:0, но поне ще дадем урок, на хората, отговорни за този мач.

Това обаче не бе краят. Скандалът с изваждането на тима стигна до съда и Литекс бе пратен в долната дивизия. Последните три месеца пък играхме без публика. Интересното бе, че президентът на Литекс бе собственик на ЦСКА. Клубът бе в трета дивизия заради дългове. Той обаче плащаше за всичко и така отборът се завърна в елита, като всички играчи от Литекс преминаха в ЦСКА. По този начин и аз се озовах там. ЦСКА е огромен клуб в България. Имам много титли, по трибуните пък винаги има факли, хореография. Много ми харесваше. Преживявах много добри моменти, феновете ме харесваха, живеех в хубав апартамент в София - съвсем различна реалност" - разказа Виана пред португалското издание Abola.

Междувременно стана ясно, че Акрапович си заминава, ако не спечели нещо с ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички