ЦСКА работи по трансфера на опитен нападател от Казахстан


ЦСКА работи по трансфера на опитен нападател от Казахстан
Снимка: Оф. сайт на Кайсар

1393 0

ЦСКА следи футболист от Казахстан, който е нападател. Става дума за Хосе Канте от Кайрат. 31-годишният футболист е роден в Испания, но е с гвинейски корени и защитава цветовете на африканската държава. Роден е на 27 септември 1990 г.

Канте започва кариерата с в испански нискоразредни отбори, а през 2014 г. подписва с АЕК (Ларнака). Следват трансфери в полските Гурнк (Забже) и Висла (Плоцк). След 19 гола в 62 срещи за 2 сезона той е привлечен в гранда Легия (Варшава), за който се отчита с 12 попадения в 43 срещи. След скандал с ръководството Канте е преотстъпен в испанския Химнастик, откъдето като свободен агент отива в Кайрат през март тази година.

Нападателят е изиграл 34 мача и е отбелязал 16 гола във всички турнири през кампанията, която в Казахстан стартира през пролетта. Контрактът му изтича в края на 2022 г., но има шанс от ЦСКА да опитат да го привлекат още през този сезон, тъй като спортно-техническото ръководство е останало впечатлено от качествата му. А кои свои звезди столичнят клуб иска да задържи с нови договори четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички