ЦСКА преодоля Б36 Торсхавн и е на крачка от групите на Лига Европа


ЦСКА преодоля Б36 Торсхавн и е на крачка от групите на Лига Европа
Снимка: http://cska.bg/

8160 0

ЦСКА очаквано победи Б36 Торсхавн с 3:1 в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. "Червените" бяха абсолютен фаворит още преди двубоя и се класираха на плейоф за влизане в групите, където ще се изправят срещу победителя от Базел - Анортозис. Срещата е следващия четвъртък (01.10).

"Червените" изиграха силно първо полувреме, в което отбелязаха два гола чрез Али Соу и Георги Йомов, чието попадение бе дебютно с екипа на столичани. През втората част отборът на Стамен Белчев свали драстично оборотите и допуснаха попадение в 61'. Все пак в 83' влезлият като резерва Жул Кейта оформи крайното 3:1.

ЦСКА отново бе подкрепян от своите привърженици на специално изградена видеостена на Лятната сцена в Борисовата градина до стадион "Българска армия", както бе и срещу БАТЕ Борисов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Както и се очакваше, ЦСКА още в началните минути се настани трайно в противниковото наказателно поле. Само за първите 7 минути "червените" изпълниха 6 ъглови удара, но така и не произлезе опасна ситуация пред вратата на гостите.

Б36 стигна до първия си точен удар в 16'. Тогава Густаво Бусато изби в корнер след удар от фаул на Фредериксберг, който пък бе извършен от Жеферсон. Крайният защитник получи и жълт картон за нарушението. В 23' домакините бяха близо до откриване на резултата. Жеферсон центрира и Юрген Матей стреля с глава, но футболист на Б36 изби от голлинията.

След няколко добри положения за "червените" в 27' стигнаха и до попадение чрез Али Соу. Санкаре получи на границата на наказателното поле и подаде към непокрития Соу, който хладнокръвно реализира за 1:0. Доминацията на "червените" продължи и в следващите минути.  Йомов се възползва от чудесен пас на Кери, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

В 32' Кери центрира към Соу, но ударът му с глава бе избит. 6 минути след това се стигна и до второто попадение за ЦСКА. Санкаре овладя в наказателното поле и свърши чудесна работа, подаде към Йомов, който с хубав диагонален удар вкара дебютния си гол за клуба.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна по-активно за "червените", но с доста по-бавно темпо. В 52' Греъм Кери имаше шанс да се разпише, но силният му удар излезе в аут. Доста изненадващо в 61' гостите върнаха едно попадение. След получена дълга топка Пингел успя да надиграе Антов и Матей, зае добра стрелкова позиция и се разписа за 2:1. Това бе и третият точен удар за Б36 в двубоя.

След попадението "червените" не успяха отново да се пренастроят на бързото темпо от първата половина и доста по-трудно създаваха положения. В последните десетина минути от срещата ударите към вратат на Хансен се подновиха, но Али Соу и влезлият като резерва Жул Кейта не бяха точно. Все пак Кейта се поправи в 83'. Али Соу бе изведен по дясното крило и пусна към Кейта. Той се освободи от защитник на гостите и вкара за 3:1, с което успокои отбора си и оформи крайния резултат.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 28. Пламен Гълъбов, 2. Юрген Матей, 26. Валентин Антов-К, 18. Брадли Мазику, 21. Амос Юга, 3. Жеферсон Телес, 13. Юнус Санкаре, 30. Георги Йомов, 8. Греъм Кери, 22. Али Соу

Б36: 16. Хансен, 12. Мелемгаард, 2. Ериксен-К, 13. Е. Якобсен, 11. Хайнесен, 3. Якобсен, 24. Самуелсен, 6. Ниелсен, Пржбълски, 22. Пингел, 7. Фредериксберг

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Със сигурност българският отбор е абсолютният фаворит за двубоя, но неколкократно техният наставник подчерта, че няма да допусне никакво подценяване, защото в мачовете от Европа всичко е възможно. Още повече, че Б36 вече се справи с 3 тима.

Отборът от Фарьорските острови преодоля последователно Сейнт Джоузефс (Гибралтар) след победа с 2:1 като гост, Левадия (Естония) след 2 пълни обрата и продължения, както и Дъ Ню Сейнтс (Уелс) след гол в последните секунди на продълженията и последвали изпълнения на дузпи.

ЦСКА продължава тежката си програма от по два мача на седмица, като освен това и във вътрешното първенство има сблъсъци срещу грандовете. След като игра срещу Лудогорец преди дни, то в неделя му предстои среща с Локомотив (Пловдив).

Победителят от днешния сблъсък ще достигне финалното стъпало преди груповата фаза на Лига Европа - плейофите. Там ще срещне победителя от двойката Базел (Швейцария) - Анортозис (Кипър), като домакините са големият фаворит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички