ЦСКА преговаря с Шейк Кейта от хърватския Горица за заместник на Брадли Мазику


ЦСКА преговаря с Шейк Кейта от хърватския Горица за заместник на Брадли Мазику
Снимка: Cska.bg

1372 0

От ЦСКА са влезли в преговори с хърватския елитен Горица за левия краен защитник Шейк Кейта, съобщава „CroatianFootballNews” на страницата си в Туитър, цитиран от „Тема Спорт“. Договорът на защитника е до следващото лято, което означава, че ЦСКА трябва да извади някаква трансферна сума, ако иска да го привлече в редиците си.

ЦСКА преговаря с хърватския елитен Горица за левия краен защитник Шейк Кейта, съобщава CroatianFootballNews в Туитър. 26-годишният малиец има договор до следващото лято и армейците ще трябва да се бръкнат с трансферна сума, за да си осигурят правата му.

Кейта е твърд титуляр за Горица, като изигра 28 мача през миналия сезон, но не успя да се разпише. Профилът му е сходен с този на напусналия „Армията“ през лятото Брадли Мазику. Бърз е и има афинитет към включванията в атака. Притежава добро центриране. За разлика от нисичкия конгоанец, Кейта е висок 180 сантиметра и е по-силен физически.

Роден е в Париж на 16 април 1996 г. Част е от юношеските гарнитури на няколко клуба от френската столица, включително и ФК Париж, а прекарва и 3 години в юношеската академия на Монако, където е в един отбор със звездата на световния футбол Килиян Мбапе.

През 2014 година преминава във втородивизионния италиански Виртус Ентела направи своя дебют в Серия Б през януари 2015 година и изиграва общо 45 шампионатни мача общо за две години.

През 2017 година, английският Бирмингам го купува за 1.7 милиона евро.

„Доволен съм, че се преборихме с няколко италиански клуба, за да го привлечем. Всички сме на мнение, че има голямо бъдеще пред себе си“, са думите на наставника на англичаните Джанфранко Дзола. След това, обаче, Кейта е преотстъпен на Болоня, но не успява да се наложи в Серия А и за него следва период под наем в белгийския Юпен.

Договорът му с Бирмингам изтича през лятото на 2020 година, а след това идва и предизвикателството Горица, където бързо се превръща в ключова фигура в състава.

Нуждата на ЦСКА от ляв бек, който да замести напусналия Брадли Мазику, е крещяща. Мазику беше един от най-константните играчи на „армейците“, но сега единствения футболист, с кого ЦСКА разполага на тази позиция е младокът Галин Минков.

Вижте още: Жорди Кайседо се завърна в София и вече тренира във фитнеса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички