ЦСКА повърна върху шампионските си амбиции


ЦСКА повърна върху шампионските си амбиции
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1998 0

Отборът на ЦСКА демонстрира изключително безволева игра и и разочарова 5 000 свои след загуба в "Надежда" с 0:2 от софийския Локомотив. Дивиш и Романов унижиха "армейците" през второто полувреме.

"Червените" завършиха мача с 9 души, а общо 13 жълти картона доукрасиха този грозен мач. Платини в 37-ата минута и Попов в 81-ата напуснаха терена заради нарушения.

"Армейците" демонстрираха тотална неадекватност и не съумяха да застрашат сериозно вратата на съперника.

Около 5 000 фенове на "червените" осигуриха предимство поне по трибуните за своите. Около 80-ата минута те преминаха отвъд оградата на сектора си, но се възпряха си не нахлуха на терена, може би с идеята да не отнесе клуба по-сериозна глоба. Дори това обаче не мотивира любимците им, които с 9 души не демонстрираха никаква идея за гол.

ЦСКА доминираше през първото полувреме. Мачът не се различаваше от който и да било друг при гостуване на „червените” в „Надежда”. Домакините определено играеха за равен и съвестно пазеха вратата си.

Доминацията на „армейците” бе разконцентрирана в 37-ата минута, когато Платини удари в лицето Йордан Тодоров без топка и заслужено бе изгонен. 

Второто полувреме продължи с натиск на гостите, но железничарите съумяха да ги излъжат.

Гъргоров центрира добре, а включващият се в малкото наказателно поле Дивиш с глава разтреля армейската врата – 1:0.

Най-доброто положение за „армейците” дойде в 60-тата минута, когато след атака Милисавлевич опита да навърже двама защитници и вратаря на домакините. Изстрелът му обаче бе слаб и защитник на Локо изчисти.

Отново Милисавлевич бе главен действащ герой 2 мин. по-късно. Той падна в наказателното поле две минути по-късно, но явната му симулация даде право на съдията да му покаже жълт картон.

В 70-та минута оградата пред сектора с „армейците” падна. Феновете на ЦСКА бяха бесни от безсилието на техния отбор и оставиха между себе си и любимците си само пистата на стадиона.

Това бе един от най-посетените мачове на ЦСКА в „Надежда”, като феновете на ЦСКА бяха около 5000 души и бяха заели огромна част от сектора извън клетката за гости.

Липсата на организация рушеше идеите в атака на тима на Стойчо Младенов. ЦСКа демонстрира натиск с идеята да се върне в мача, но пред тима на Стойчо Младенов липсваха чисти голови ситуации.

„Червените” разчитаха предимно на изсипани центрирания в наказателното поле на противника, където нападателите им бяха добре пазени.

В 79-ата минута Локомотив получи едно от редките си положения и бе близо до удвояване на преднината си. Бившият играч на ЦСКА и юноша на „железничарите” Емил Гъргоров получи топката в лявата половина. Той пусна прострелен пас, но „червената” защита неутралицира

За да стане още по-трудно на „армейците” Апостол Попов си изкара втори жълт картон 2 минути по-късно, оставяйки гостите с 9 души.

От безобидна ситуация след центриране от десния фланг непокритият Преслав Йорданов отправи удар към вратата на гостите.

Топката мина под плонжа на вратаря на гостите и останалият сам Владислав Романов вкара в опразнената врата за 2:0.  

Въпреки загубата, след 20 изиграни мача "армейците" запазват първото си място, изпреварвайки с 3 точки Лудогорец, който пък загуби с 1:0 като гост на Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички