Литекс попари Лудогорец


Литекс попари Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Литекс

2231 0

ЦСКА празнува преди отборът да е изиграл дори мач, след издънка на Лудогорец в Ловеч срещу Литекс. В среща от 20-ти кръг на "А" група домакините изненадаха шампионите в 85-ата минута и победиха с 1:0.

Мачът ще се запомни и с изключително грозна проява на агитката на Литекс, която след гола за своя отбор почти нацели с бомба вратаря на гостите. Така сензационната победа на тима на Гриша Ганчев беше помрачена от няколкото ловешки менте хулигани, които поради страх и немощ да се изправят с истинска агитка, решиха вандалски да контузят вратаря на шампионите.

Моци предаде отбора си, получавайки червен картон в 37-ата минута. 21 минути преди края и Кристиян Малинов от домакините остави отбора си с човек по-малко. Асприля, изненадващо и за домакините, успя да разстреля гостите за победата.

Първото полувреме не изпъкваше с голови положения, главно заради добрата защита на Литекс, която не допусна сериозни положения пред вратата си.

Гостите опитваха да поведат, за да се доберат до лидерството в „А” група. Но "легендата" Моци този път провали отбора си, оставяйки ги с човек по-малко в 37-ата минута.

С човек повече ловчанлии атакуваха спорадично, но безидейността им пред вратата на Лудогорец ги лиши от заслужен аванс.

И след доминацията си за 25 минути Литекс също останаха с човек по-малко в 71-ата минута. Това бе необходимо на шампионите, за да вземат инициативата и веднага да застрашат вратата на домакините си.

Литекс веднага се прибра и започна да накъсва играта, явно търсейки нулевото равенство. Това изнерви двата отбора и се стигна до няколко мелета, когато двата отбора вече бяха с по десет души.

Така, пет минути преди края, изненадващо за Лудогорец Асприля изскочи зад защитата на делиорманци и сам срещу вратаря изненада разградчани с гол – 1:0.

Веднага след гола агитката на Литекс успя да демонстрира простотията си, нацелвайки с бомбичка вратаря на гостите. До края Барт вкара топката в мрежата след отбивка на вратаря, но Дани Абало бе в засада при първия удар към вратата на Литекс.

„Бяхме нервни. Изчаквахме прекалено дълго да разиграваме. Позволихме на Литекс да ни изненадат”, сподели изключително обърканият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев. С поведението си той оправда слуховете, че при издънка губи треньорския си пост.

Очаква се официалното решение на клубното ръковоство, но изгонването на Дерменджиев е почти сигурен факт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички