Ще дръпне ли ЦСКА с 6 точки на Лудогорец?


Ще дръпне ли ЦСКА с 6 точки на Лудогорец?

2001 0

Снощи Лудогорец записа слаба продукция за старт на "А" група, като в Ловеч допусна поражение с 1:0 от Литекс, оставайки на 3 точки зад настоящия лидер и зимен шампион ЦСКА.

Днес, 31-кратните шампиони имат страхотен шанс да дръпнат с цели 6 пункта пред първенеца на България, като възпитаниците на Стойчо Младенов излизат срещу Локомотив (София) на стадиона в квартал "Надежда".

Двубоят от 20-ия кръг е с начален час 15:30, като "армейците" са абсолютен фаворит в срещата с оглед на състоянието на двата отбора.

Селекцията на Стойчо Младенов промени леко облика си, след като Шефилд Уенздей закупи голмайстора на тима Серджиу Буш, но по време на зимната подготовка Аурелиан Жоаким блесна с няколко важни попадения и с отлична игра, които го правят фаворит за титулярното място.

Стойчо пък намери "евтин" заместник, след като отмъкна Стефан Николич - нападател, смятан за голям талант по време на престоя си в Стяуа. Проблемите с дисциплината провалят кариерата на черногореца до момента, но Стойчо е познат с желязната дисциплина, която налага, така че сега е шансът на Николич да влезе в правия път.

В същото време Локомотив (София) изненада мнозина с представянето си през есенния дял от шампионата, като е с реален шанс да попадне в топ 6 на "А" група. През декември обаче лъснаха сериозните финансови неуредици в тима, които попречиха за качествена зимна селекция. Все пак отборът се подсили с Орлин Старокин и Емил Гъргоров, но и двамата са със съмнително физическо състояние, като не водиха подготовка с "железничарите".

ЦСКА показа отлични игри по време на зимната си подготовка, като впечатление правеше отново организираните действия на всички в червено в дефанзивен план, а в нападение ефективността изглежда подобрена, особено при подобряващата се игра на Жоаким. Марио Бъркляча - едно от новите попълнения на тима, също се включи отлично и показва лидерски качества в средата на терена.

Локомотив (София) обаче запази ядрото си, като за "армейците" ще е много трудно да се справят с един от най-силните домакините в българското първенство. До момента железничарите имат само 2 загуби - от Берое и "Левски", както и само едно равенство срещу шампиона Лудогорец.

Освен това последните две посещения на "червените" не минават по план, като Локомотив завоюва победа и равен в последните си две домакинства срещу рекордьора по титли. ЦСКА обаче доминира в преките двубои, като има 26 победи в "Надежда" срещу 13 за "железничарите", както и общо 61 успеха в историята си.

Вероятни състави:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (4-2-3-1): Митрев; Елтон, Бранеков, Ранджелович, Хаджиев; Старокин, И. Иванов; Романов, Гъргоров, Том; Шехуди

ЦСКА (4-2-3-1): Дивиш; В. Василев, Тунчев, Оршулич, Кукоч; Съндей, Маркиньос; Т. Силва, Ж. Фелипе, Милисавлевич; Йоахим

Още новини за ЦСКА четете в Sportline.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички