ЦСКА победи Спартак Варна след здрава битка за първи успех извън София след 349 дни


ЦСКА победи Спартак Варна след здрава битка за първи успех извън София след 349 дни
Снимка: Lap.bg

5032 0

ЦСКА успя да стигне до изключително ценен успех с 1:0 при първото си гостуване извън София през новата кампания в Първа лига. Възпитаниците на Саша Илич се наложиха над Спартак Варна с попадение на Дауда Бамба в 40-ата минута. По този начин "червените" се изкачиха до първата позиция във временното класиране!

Това бе първи успех за ЦСКА извън София за Първа лига от цели 349 дни. За последно българският гранд се наложи над Ботев Враца с 4:2 на 19-и септември 2021 г. Днешната среща бе изключително интересна за привържениците, както на двата тима - така и за неутралните фенове, тъй като бе изпълнена с положения, а съставите се впуснаха в опасни атаки от първата минута.

ЦСКА и Спартак си размениха опасни положения още в първите 120 секунди на срещата, но първо "червените" не съумяха да реализират атака отляво, а след това "соколите" не се възползваха от чудесен рейд на Будинов. 

В следващите минути последваха пропуски на Линдсет и Бамба, но вторият се възползва от последвалите го възможности и вкара единственото попадение в срещата. Той се оказа на стрелкова позиция в 40-ата минута след чудесен извеждащ пас. 

През втората част Спартак търсеше попадението, но така и не успя да реализира положенията си. Най-чистото такова дойде на сметката на гостите, които можеха да затворят срещата в 78-ата минута, но пропуск на Гарсес остави драмата до последната секунда.

Първо полувреме:

Срещата започна с по едно опасно положение пред двете врати още след 120 секунди. Първо гостите развиха чудесна атака по левия фланг и опитаха да завършват, но единствено се стигна до ъглов удар, след който домакините не срещнаха проблеми.

След броени секунди "соколите" успяха да се впуснат в нападение и чудесен рейд на Будинов прати топката в наказателното поле. Българинът надбяга Махмутович и в рамките на 40-ина метра размина двама "червени" играчи, но във финалната права не успя да затрудни Бусато.

В 8-ата минута комбинация между новите попълнения Де Нойер и Линдсет можеше да завърши с попадение, но Дичевски реагира. Нидерландецът напредна по левия фланг и центрира, но последвалия удар на норвежеца с глава се оказа твърде слаб.

След 7 минути гостите стигнаха до нова чиста възможност, която Спартак парира на два пъти. Първо Бамба стреля, Дичевски - отрази, но топката попадна в Линдсет, който не успя да отправи добър удар и улесни домакините. 

Гол! ЦСКА стига до откриващото попадение в срещата в 40-ата минута чрез Дауда Бамба. Нападателят овладя дълъг извеждащ пас в наказателното поле. Той мигновено излъга бранител и стреля, като опитът му се отклони от напречната греда и се озова в мрежата на Дичевски. 0:1!

Второ полувреме:

Гостите започнаха агресивно втората част, но Спартак пое инициатива през четвърт час от полувремето. Те съумяха да създадат три голови положения, докато контролираха топката през 54% от времето. 

Постепенно "червените" започнаха да поглеждат към противниковата врата и създадоха с едно опасно положение повече. 

В 60-ата минута комбинация между Линдсет и Бамба можеше да доведе до второ попадение за котдивоареца, но атрактивното му изпълнение със задна ножица бе парирана от Дичевски.

В 78-ата минута ЦСКА можеше да сложи край на въпросителните в срещата, но комбинация между появилите се от скамейката Назон - Гарсес не успя да бъде реализирана от втория.

Стартови състави:

Спартак: Дичевски, Менди, Димов, Борисов, Митев, Будинов, Климентов, Руменов, Васев, Димитров, Ромееш

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Махмутович, Де Нойер, Джеферсон, Вион, Шопов, Туфегджич, Линдсет, Бамба

Преди срещата:

ЦСКА не успя да се класира за групите на Лигата на конференциите и сега насочва изцяло вниманието си към Първа лига. Там "червените" започнаха много силно сезона - с пет победи и само едно равенство като гост на Локомотив София, а това им отрежда трето място с 16 пункта - на точка зад лидера ЦСКА 1948, който е с мач повече.

Съперник на ЦСКА в деветия кръг е най-слабият отбор в Първа лига до момента през сезона - Спартак, който е на последното 16-о място със седем загуби и едно равенство, като варненци все още нямат победа след влизането си в елита на българския футбол. Варненският тим обаче ще иска да се противопостави на "армейците", които все още нямат загуба през новата кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички