ЦСКА отново си хареса поливалентен играч, за който ще трябва да плати


ЦСКА отново си хареса поливалентен играч, за който ще трябва да плати
Снимка: Foday Fo

9543 0

Саша Илич тепърва очаква новите попълнения в ЦСКА, въпреки че съвсем скоро започва кампания 2023/24 за "червените" в България и Европа. Във вторник 31-кратните шампиони записаха първи успех в контролите си - 1:0 над румънския Ботошани, а единственият наличен нов играч - Марин Орлинов, дебютира със "суха мрежа".

Трансферите досега

Той наскоро бе привлечен от Литекс като свободен агент, а Сейни Санянг, за който бяха платени 100 000 евро на бившия му гамбийски клуб, се превърна в неизползваем. Той не успя да излети за Австрия поради документални проблеми и тренира с "червения" дубъл под ръководството на Стамен Белчев. 

Африканският младок дойде с визитка на перспективен и поливалентен футболист, който може да оперира по целия дефанзивен вал, а междувременно не се притеснява да се впуска в атака. 

В часовете преди успеха над Ботошани френските медии избухнаха по адрес на ЦСКА с новината, че изпитвал огромен интерес за нападателя Матиас Фаетон от Гренобъл. 

От самото начало стана ясно, че трансферната сума, която родният клуб предложил надминала 2 милиона евро с бонусите. Любопитни остават и уменията, които притежава националът на Гуадалупе. 

Video edited on Kapwing

Качествата на Фаетон

Според информацията, с която SportLive.bg разполага - младият голаджия също може да оперира на няколко позиции, макар че е най-силен на върха на атаката. Неговият атакуващ профил е разнообразен и за него не е проблем да извършва офанзива от всяка позиция в предни позиции. Силният му крак е десният.

Трябва да се отбележи, че по 12 срещи Фаетон е стартирал през последния сезон на върха на атаката и по левия фланг за Гренобъл, но по ефективен е бил като централен нападател със своите 5 гола. В двубоите по крилото е отбелязал 2 попадения и е асистирал веднъж. 

Очертава се ЦСКА да се надцаква за правата на родения в предградията на Париж таран, който евентуално с еквадореца Майкъл Естрада, да заместят потенциалния напускащ Дюкенс Назон. Хаитянинът и Фаетон сега участват на "Златната Купа" в САЩ, а еквадорецът взе участие на Мондиал 2022 с родината си.

Вижте кой играч на ЦСКА върви по стъпките на Али Соу!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички