ЦСКА отново отбеляза късен гол, но не успя да победи десетима от Черно море


ЦСКА отново отбеляза късен гол, но не успя да победи десетима от Черно море
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5638 0

ЦСКА завърши 1:1 в гостуването си на Черно море в среща от 5-ия кръг на Първа лига. За домакините се разписа Курьор през първото полувреме, а Томи Юрич изравни за "червените" в 88'. Черно море игра с човек по-малко от 62', когато Даниел Димов бе изгонен. В началото на втората част Васил Панайотов пропусна от дузпа и да удвои за домакините.

На полувремето пък в сектора за гости бяха хвърлени бомбички, а феновете на "армейците" атакуваха оградите, вследствие на което една от тях бе съборена. Поради това стартът на второто полувреме се забави с няколко минути, докато привържениците на ЦСКА се приберат в сектора си.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха доста активно срещата, но това не им помогна да създадат опасно положение в началните минути. В 4' Антов върна рисково към Бусато, но стражът все пак успя да реагира. В 11' Гълъбов успя да засече след центриране от корнер, но топката мина над напречната греда.

4 минути след това "червените" получиха право да изпълнят пряк свободен удар от изгодна позиция. Зад топката застана Белтраме, но той не затрудни Георгиев. В 22' отборът на Стамен Белчев успя да се разпише, но попадението не бе зачетено. Белтраме стреля с глава след пас на Йомов отдясно, Георгиев успя да избие, а влизащият на скорост Али Соу успя да добута топката във вратата, но попадението бе отменено заради игра с ръка на нападателя.

Постепенно ЦСКА се превърна в доминиращият отбор, но това не помогна. С първия си точен удар "моряците" успяха да се разпишат и да открият резултата. Васил Панайотов центрира към наказателното поле на ЦСКА, където Курьор надигра пазещия го Юрген Матей, успя да играе с топката, стоейки с гръб към вратата и със самия Матей зад себе си, за да вкара шестото си попадение от началото на сезона. В края на полувремето Белтраме опита удар от далеч, но встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на втората част се забави заради проблеми в гостуващия сектор, започнали по време на почивката. Само 2 минути след подновяването на играта "моряците" можеше да удвоят преднината си. Пламен Гълъбов извърши нарушение срещу Курьор в наказателното поле и Станислав Тодор посочи бялата точка. Зад топката застана Васил Панайотов, който обаче не изпълни убедително дузпата и Бусато спаси.

В 62' домакините останаха с 10 човека, след като Даниел Димов си изкара два бързи жълти картона. Защитникът извърши груб фаул при безобидна ситуация в половината на гостите, в която бе очевадно, че не може да играе с топката. След това гостите опитаха да атакуват повече, но гъстата защита на Черно море ги затрудни максимално. В 82' "моряците" изпълниха фаул малко пред наказателното поле и бяха близо до второ попадение. Курьор стреля много опасно, но Бусато успя да избие топката, която отиваше в горния десен ъгъл. В последните секунди от 7-минутното продължение малко не достигна на Антов да засече от корнер и срещата завърши 1:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Черно море: 22. Георгиев, 6. Попов, 27. Димов, 8. Янчев, 71. Панайотов, 2. Панов, 29. Касми, 10. Илиев, 70. Велев, 19. Курьор, 9. Иса

ЦСКА: 1. Бусато, 28. Гълъбов, 2. Матей, 26. Антов, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 7. Енрике, 10. Белтраме, 30. Йомов, 22. Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените" влизат в двубоя като лидери в класирането и целта е да излязат от него също като такива. Но съперникът няма да се даде лесно, тъй като треньорът има амбициите да докаже, че е направил добър отбор и да вкара тима в топ 6 през настоящия сезон.

В състава на Илиан Илиев има кадрови проблеми - наказан заради червен картон е най-креативният им играч Родриго Енрике. Проблеми има и в състава на ЦСКА - с травми са Иван Турицов и Тиаго Родригес, а Петър Занев и Ахмед Ахмедов са с коронавирус. Юнус Санкаре пък е наказан заради червения си картон в мача срещу Славия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички