ЦСКА няма спирка, вече е на 1/4-финал за Купата


ЦСКА няма спирка, вече е на 1/4-финал за Купата

2457 0

ЦСКА продължи победни си път в турнира за Купата на България. Този път "жертва" на "армейците" стана тимът на Спартак Плевен. Това е втори отбор от "Б" група, който "червените" отстраняват по пътя си" след Нефтохимик в предния клъг. Столичани спечелиха гостуването си с 2:0, за да си осигурят участие на 1/4-финалите.

Головете вкара обичайният заподозрян Преслав Йорданов. Той първо простреля съперниковия втарат не с глава, а с крак, след центриране на Динчев в 24-ата минута. Пет преди края таранът вкара отново с крак след пас на Самир Аясс.

През първото полувреме ЦСКА пресираше съперника дълбоко в тяхната половина и логично стигна до попадение. След почивката инициативата беше на страната на Спартак, но плевенчани не успяха да се възползват от създадените положения.

Така ЦСКА ще участва в още един кръг за Купата, където може да срещне някой от най-добрите тимове, които са и претенденти за спечелването на трофея.

 

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Секторът за гости е пълен с фенове на ЦСКА. "Червените" започват от центъра, но бъркат и дават шанс за първа атака на Спартак. Центрирането на Шопов обаче попада в ръцете на вратаря Господинов.

Преса на гостите. която не позволява на Спартак за излезе от полето си. Фаул за столичани в 4-ата минута, Борис Галчев центрира, но защитата на домакините чисти топката преди тя да стигне до Чорбаджийски. Центриране на Момчил Цветанов в 6-ата минута е уловено от вратаря на плевенчани Орлинов.

Пропуск на ЦСКА в 12-ата минута. Момчил Цветанов центрира в наказателното поле по земя към Преслав Йорданов, който изпревари вратаря, но стреля в аут. 

Корнер в полза на Спартак в 16-ата минута. Удар с глава на Кристиян Григоров, но в аут.

В 24-ата минута ЦСКА бележи! Кирил Динчев центрира отдясно и Преслав Йорданов засече топката във вратата на домакините за 1:0 в полза на "червените" Таранът разпери ръце, но не се израдва в знак на уважение към клуба, от където е започнал кариерата си.

Разбъркване пред наказателното поле на ЦСКА в 33-ата минута и няколко опита за удар на играчи на Спартак, но все неуспешни.

Центриране от корнер на Галчев в 36-ата минута, при което отборната на домакините успява да се справи и да изчисти топката далеч от наказателното поле. Малко след това Момчил Цветанов прави нов пропуск пред вратата на домакините.

Минута преди края Васил Шопов пробва удар от разстояние, но право в ръцете на вратаря на ЦСКА Господинов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Началото е белязано от димки, факли и бомби от страна на агитката на ЦСКА.

Спартак натиска с надеждата да се се върне в мача.

Контра на ЦСКА в 52-ата минута. Преслав Йорданов вместо да стреля към вратата подаде за Момчил Цветанов, но топката му дойде много назад.

Васил Шопов от домакините получи извеждащ пас, слезе до аутлинията и подаде в наказателното поле на "червените", където Цветомир Тодоров стреля от движение, бранител на ЦСКА застана на пътя на топката. Домакините поискаха дузпа, но на повторението се видя, че той не е играл с ръка. Всичко това се случва в 56-ата минута.

Секунди по-късно Григоров затруднява сериозно вратаря на ЦСКА, но Господинов се справя. В 60-ата минута Шопов е повален от Динчев на границата на наказателното поле, защитникът на ЦСКА получава само жълт картон. Цветомир Тодоров стреля от фаул, топката се удря в главата на Божидар Чорбаджийски и излиза в корнер.

И гредата се оказа пречка пред Спартак в 70-ата минута, когато след центриране, топката се отби в дирека. Плевенчани продължават да натискат. След коварен изстрел на Васил Шопов топката е отклонена в корнер, ЦСКА се брани добре.

В 74-ата минута се получи разбъркване пред вратата на Спартак, но топката бе избита пред голлинията.

При най-добрата атака на гостите пред втората част, Самир Аясс пробва от въздуха да порази вратата на Спартак, но стреля високо над вратата.

Все пак в 85-ата минута Преслав Йорданов получи топката в наказателното поле на гостите от Аясс и опъна мрежата зад Орлинов.

СЪСТАВИ

СПРАТАК (ПЛЕВЕН): Орлинов, Пенев, Георгиев, Шопов, Григоров, Б. Христов, Кирев, Т. Тодоров, Цв. Тодоров, Ст. Христов, Иванов

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Бранеков, Галчев, Цветанов, Й. Йорданов, Аясс, Кикарин, Пр. Йорданов, Цветков

ПРЕДИ МАЧА

На стадиона в Плевен са отворени три сектора - централният, сектор „В“ и клетката за гости. Така на трибуните ще могат да присъстват поне 8 000 зрители, но капацитетът едва ли ще бъде попълнен заради неудобния ден и час. Въпреки това подкрепата и за двата отбора ще е много сериозна. Очаква се над 2000 привърженици на ЦСКА да заемат места на трибуните.

„Армейците“ и Спартак вече се срещнаха веднъж - в началото на лятната подготовка. Тогава втородивизионният отбор спечели с 1:0 и показа доста добро лице срещу ЦСКА. Сега обаче двата състава са в коренно различно положение. „Червените“ мачкат наред в първенството и за купата - имат 18 поредни победи във всички турнири (една служебна). Вече елиминираха и отбор от „Б“ група за купата - Нефтохимик с 3:1. На практика ЦСКА все още не е срещнал истинско предизвикателство през сезона, но Спартак се очертава като интересно препятствие.

Плевенчани са в криза - от 8 мача нямат победа в първенството, за последно са спечелили шампионатна среща преди два месеца! За сметка на това на 1/16-финалите за купата Спартак елиминира отбор от „А“ група - Славия, с 2:1 на 23 септември.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички