ЦСКА не сбърка и срещу Славия, за да продължи победната си серия в преследването на титлата


ЦСКА не сбърка и срещу Славия, за да продължи победната си серия в преследването на титлата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5799 0

Лидерът ЦСКА победи Славия с 0:2 в среща от 25-ия кръг на Първа лига. В двубоя на стадиона в кв. „Овча Купел“ попаденията бяха дело на Мено Кох и Назон през второто полувреме. По този начин отборът на Саша Илич продължава похода към шампионската титла, както и 4-те точки преднина пред втория Лудогорец. Това е 14-и мач за "червените" без загуба.

Първото полувреме не предложи нищо интересно, като играта бе изключително накъсана. Единственото любопитно положение бе отменено попадение на "белите" след намесата на ВАР. През втората част "червените" вдигнаха оборотите, като в 62' и 67' Кох и Назон се разписаха. В следващия кръг ЦСКА е домакин на Левски, който остана без наставника си Станимир Стоилов. Срещата е на 17 април.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началните минути не предложиха никакви интересни атаки или положения от двата отбора. ЦСКА владееше повече топката, но без да успее да затрудни съперника по никакъв начин. Играта бе изключително накъсана и липсваше каквото и да е динамика в представяването. 

Още рано-рано в двубоя 47-годишният Георги Петков получи бурни възгласи от "червените" привърженици, че бави подновяването на играта. Стигна се и до леки разправии на терена заради много накъсаната игра, но Станислав Тодоров се справи със ситуацията.

В 29' "червените" трябваше да направят принудителна смяна, след като Тибо Вион се контузи и дори се наложи да бъде изнесен на носилка. Малко след това напусна стадиона с линейка. В 33' домакините успяха да отбележат попадение, но то бе отменено. Галин Иванов стреля от дистанция, като топката се отклони в в тялото на Мено Кох преди да влезе във вратата на Бусато.

Попадението не бе зачетено заради засада, като Станислав Тодоров трябваше да види сам, за да прецени дали Ахмедов е влияел на играта. След преглеждането с ВАР реферът потвърди решението си.

В самия край на полувремето "червените" имаха нелош шанс при статично положение, след като удар на Махмутович бе блокиран от Томбак. В добавеното време на първата част Назон и Шопов успяха да подадат към Хайнц, който стреля, но неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' удар на Гарсес от средна дистанция попадна от външната страна на мрежата. Две минути след това Назон успя да се измъкне от защиатат на домакините и прати топката във вратата на Петков. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

В 61' обаче нямаше кой да спре ЦСКА да открие резултата. Хайнц центрира от корнер, а Кох се оказа най-съобразителен като засече топката за 0:1. В 67' "червените" удвоиха преднината си, като Назон вкара. След бърза атака Морено изведе Хайнц, който пусна пас към Назон, който не остави шанс на Георги Петков - 0:2.

В последвалите минути ситуацията на терена се успокои, като отборът на Саша Илич разиграваше без напрежение. В последната от редовните 90 минути Морено засече подаване с пета, но не успя да намери вратата на Петков.

Стартови състави:

Славия: Петков, Томбак, Виячки, Гасама, Соарес, Йеленкович, До, Иванов, Стоев, Тасев, Ахмедов

ЦСКА: Бусато, Кох, Махмутович, Юга, Де Нойер, Вион, Шопов, Жеферсон, Хайнц, Чарлс, Назон

ПРЕДИ МАЧА

Славия продължава битката за участие в плейофите в първата шестица. В последния си официален мач възпитаниците на Златомир Загорчич загубиха с 1:2 от Локомотив Сф и отпаднаха на четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

Преди това „белите“ загубиха с 0:1 от „червено-черните“ и при визитата за първенството точно преди паузата за националните отбори. Най-старият столичен клуб в момента заема седмото място с актив от 38 точки.

Мечтата на ЦСКА за спечелване на титлата е жива. Хората на Саша Илич ще преследват задължителна победа в „Овча Купел“, за да възстановят преднината си от 4 точки на върха пред Лудогорец.

„Червените“ също преживяха кошмар за Купата на България. Черно море победи армейците с 2:1 насред „Армията“ и уби мечтата на клуба за златен дубъл през този сезон.  Преди паузата в шампионата ЦСКА удари Спартак Вн с 1:0 като домакин.

В първия сблъсък между двата тима „червените“ спечелиха с 2:0 и сега ще търсят нов успех над коравия си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички