ЦСКА на Ел Маестро победи! Назон и капитанът Хайнц сразиха Ботев Враца (ВИДЕО)


ЦСКА на Ел Маестро победи! Назон и капитанът Хайнц сразиха Ботев Враца (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5731 0

ЦСКА се наложи с 2:0 при визитата си на Ботев Враца в шестия кръг на Първа лига. В герои за победителите се превърнаха голмайсторът от миналия сезон Дюкенс Назон с откриващото попадение в 6-тата минута и новият капитан Тобиас Хайнц, оформил крайния резултат в 83-тата минута. 

Това бе първи успех след завръщането на Нестор Ел Маестро начело на клуба, като до този момент ЦСКА разполагаше със загуби от Сепси и Лудогорец, както и реми със Славия през настоящата кампания във всички турнири с новия си (стар) наставник. Логичното обаче се случи на стадион “Христо Ботев” и столичани продължиха 10-годишната си безгрешна серия срещу врачани. 

Въпросният съперник не може да се противопостави на 31-кратните шампиони вече в 18 поредни срещи, които ЦСКА печели през годините назад. Трябва обаче да се отбележи неубедителното първо полувреме от “червените”, които оставиха достатъчно възможности пред съперника, които бяха съответно пропиляни.

Едно попадение на домакините беше и отменено поради засада. През втората част възпитаниците на Ел Маестро вдигнаха оборотите и бяха още по-опасни, но тази агресия роди най-вече фрапантни пропуски на Шопов и Фаетон.

Пред ЦСКА предстои домакинство на Черно море и гостуване на Берое преди паузата за националните отбори в началото на септември. Към момента "червените" са седми във временното класиране с изигран двубой по-малко и 8 спечелени точки. Ботев Враца е тринадесети с три точки след шест изиграни срещи. 

Първо полувреме

ГОЛ! ЦСКА успя да отбележи още след една от първите си опасни атаки, дошла в петата минута. Тогава Шагоян отне кълбото още преди центъра и с рейд напредна до съперниковото наказателно поле. 

Арменецът успя да намери в чиста позиция Дюкенс Назон, който не сгреши пред Рубио за първия си гол през сезона - 1:0!

След изминаването на четвърт час имаше всички предпоставки за два гола аванс след шанс пред Линдсет, но вместо това Переа реализира изравнително попадение за Ботев Враца. 

То обаче моментално бе отменено, след като се оказа, че голмайсторът е бил в нередовна засада при извеждащото подаване на Красимир Тодоров.

Колумбийският реализатор имаше всички предпоставки за редовно попадение в началото на последните 10 минути от първата част, но засеченото с глава центриране бе парирано от Бусато. До края на първата част Хайнц и Шагоян бяха другите, отчели се с пропуски.

Второ полувреме

Домакините започнаха агресивно втората част и имаха реална възможност още след пет минути. До 55-тата пък Фаетон имаше всички предпоставки да вкара първи гол за настоящия си тим, но опитът му премина над напречната греда. 

След точно час игра ЦСКА за пореден път имаше всички предпоставки да удвои преднината си, но от зоната на бялата точка Станислав Шопов прати кълбото високо над напречната греда. 

Секунди преди началото на последните 10 минути от редовното време стражът на домакините извади сигурен гол на Хайнц, а междувременно врачани поглеждаха сериозно към съперниковата врата и създаваха голяма работа за 31-кратните шампиони. 

ГОЛ! Именно норвежкият капитан на ЦСКА - Тобиас Хайнц удвои в крайна сметка за 2:0 в 83-тата минута. Той се възползва от избит удар на Назон и не сгреши с мощна стрелба! 

Стартови състави

Ботев Враца: Рубио, Соарес, Цветанов, Генов, Ивайков, Переа, Христов, Кунде, Георгиев, Тодоров, Велев;

ЦСКА: Бусато, Петров, Кордоба, Линдсет, Фаетон, Вион, Хайнц, Санянг, Шагоян, Назон, Шопов; 

Преди мача

Двата тима са неочаквано близо във временното класиране след изиграването на всички двубои на врачани и с един отложен за столичани. Възпитаниците на Моралес са 13-ти с точки след 5 мача, а ЦСКА е 11-ти с два пункта повече. 

За последно възпитаниците на Ел Маестро бяха разбити при гостуване на Лудогорец с 3:0, а днешният съперник бе паднал с попадение в края (0:1) при визитата си на Левски преди седмица. 

Днес отсъстващи за 31-кратните шампиони са отново Данило Асприля, Марселино Кареасо и Енес Махмутович, които продължават да лекуват леки контузии. Добрата новина за "червените" е 17 поредни победи във всички турнири от 2013 г. насам над Ботев Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички