ЦСКА му даде шанс и стигна до битки с Барселона: Не разбирах защо трябва да се адаптирам към българската култура


ЦСКА му даде шанс и стигна до битки с Барселона: Не разбирах защо трябва да се адаптирам към българската култура
Снимка: GettyImages

14909 0

Ирландският таран Килиан Шеридан е сред чужденците, които използваха "като трамплин към Европа" родния ЦСКА, но в същото време не постигнаха нещо особено с 31-кратните шампиони. 

34-годишният централен нападател акостира в ЦСКА през лятото на 2010 година, когато над половин милион лева бяха платени на Селтик за правата му. След сезон бе отдаден под наем в Шотландия, а окончателно напусна "Армията" след общо 2 години като свободен агент. 

С "червената" фланелка спечели Купата на България и записа 30 двубоя, в които се отчете със 7 гола и 2 асистенции. Междувременно достигна до националния тим на родината си, а по-късно с АПОЕЛ игра в груповата фаза на Шампионска лига за най-ембематичните моменти в своята кариера. 

Разказа на Шеридан

Пред изданието на Острова extratime.com Шеридан си спомни за първия трансфер, който осъществява извън пределите на Великобритания - този в ЦСКА. Високият близо 2 метра нападател е категоричен, че този момент ще остане като урок по време на цялата му кариера:

"При първия трансфер в чужбина бе най-сложно, тъй като не знаех какво правя. Не знаех кое е правилното и кое е грешното нещо, но това е урок, който ще ми служи до края на футболната ми кариера.

Когато се появи друга възможност, не се поколебах. Просто казах "Да, това е, което искам да правя" и знаех как да се адаптирам и приемам други култури. Това не беше така, когато попаднах в България". 

В допълнение нападателят обяснява, че не е разбирал защо е трябвало да се съобразява с местната култура и обичаи, което на практика му се е отразило негативно:

"Не оценявах българската култура, как те правеха нещата. Отидох там с мисълта: "Ето как съм правил нещата в Обединеното кралство, така че защо не ги правите също така", питах се аз. Никога не разбирах концепцията да бъда по-приветлив към тяхната култура и да се адаптирам", признава Шеридан. 

Вижте кой голям талант на ЦСКА ще напусне като свободен агент за трансфер в Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички