ЦСКА изпусна първи точки през 2023-та година: Матей изпусна дузпа, а Локо оцеля (ВИДЕО)


ЦСКА изпусна първи точки през 2023-та година: Матей изпусна дузпа, а Локо оцеля (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6518 0

Лидерът във временното класиране ЦСКА допусна първа грешна стъпка през 2023-та година и спря серията си от 4 поредни победи в Първа лига. "Червените" завършиха наравно 1:1 при домакинството си с Локомотив Пловдив.

"Армейците" определено могат да съжаляват за изпуснатите 2 точки, с които ще позволят на Лудогорец да скъси изоставането си, ако спечели срещу Пирин Благоевград. Те можеха да измъкнат тежкия двубой в края, но капитанът Юрген Матей изпусна дузпа.

Цялостно двубоят бе изнервен, а главният рефер Драгомир Драганов се отличи с няколко много дискусионни решения и за двата тима, като преди отсъдения 11-метров наказателен удар спести по една дузпа и за ЦСКА, и за Локомотив ("червените" имаха претенции за повече от една дузпа).

Всичко тръгна отлично за състава на Саша Илич в мач, в който наставникът изтърпяваше наказание. Още в 9-ата минута Дюкенс Назон откри резултата, след като задържа технично в наказателното поле, освободи се и стреля с по-слабия си ляв крак високо в десния вратарски ъгъл.

Локомотив обаче успя да изравни резултата още преди да е дошла почивката. Илиев показа класа и комбинира със Сорга, който насочи топката между краката на Бусато с едно докосване. Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след преглед на ситуацията с ВАР бе установено, че нередност няма.

В следващия кръг ЦСКА има тежко гостуване на третия в класирането ЦСКА 1948 (12.03), като отново ще бъде без своя старши треньор Саша Илич. Локомотив Пловдив пък посреща у дома Берое (13.03).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Густаво Бусато, Амос Юга, Християн Петров, Юрген Матей, Брадли де Нойер, Маурисио Гарсес, Жеферсон, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц, Дюкенс Назон

Локомотив Пловдив: Динко Хоркаш, Тодор Павлов, Милош Петрович, Мартин Паскалев, Матеус да Силва, Бабакар Дион, Петър Витанов, Пиер Зебли, Джовани Маркес, Димитър Илиев, Ерик Сорга

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна на високи обороти и в първите пет минути от срещата и атаките не спираха в посока и двете врати. Никой тим не успя да наложи по-сериозен натиск и да установи волята си от самото начало.

9' - 1:0! Резултатът бе открит след по-малко от 10 минути игра! Хайнц напредна добре с топка в крака и опита да изведе Линдсет, Бранител на гостите спря топката по пътя ѝ към Линдсет, но тя се озова в Назон. Той задържа отлично в наказателното поле, финтира бранител и с по-слабия си ляв крак стреля високо в близкия ъгъл, за да вкара в пореден мач.

Минути след това Назон се отличи с ново много добро отиграване, след като изведе Брадли де Нойер сам срещу противниковия страж. Бранителят бе леко задържан, а впоследствие неутрализиран. Главният рефер нямаше как да посочи бялата точка в тази ситуация, а Де Нойер нямаше и претенции за подобно нещо.

В 21-вата минута след изпълнен корнер топката бе върната обратно в наказателното поле на гостите. Там Назон показа добър контрол при овладяването на топката, след което опита изстрел от малък ъгъл, но ХоркашВ 27-ата минута Линдсет изведе Де Нойер, който бързо комбинира с Назон в наказателното поле. Нападателят стреля без да се бави, но Хоркач се отличи с великолепна намеса с една ръка, за да запази резултата непроменен. вече бе излязъл, за да скъси ъгъла и се стигна до нов ъглов удар. След него пък Линдсет се оказа на добра позиция за изстрел след отбита топка, но опитът му мина над напречната греда.

В 25-ата минута Локомотив Пловдив стигна до най-добрата си ситуация за гол. Джовани центрира отлично от пряк свободен удар, като с топката можеха да играят няколко от играчите на гостите, а "червената" отбрана остана безпомощна. Въпреки това така и не се намери играч, който да засече топката и да я прати в мрежата. Бе отсъдено и нарушение срещу Бусато.

В 36-ата минута Бусато върна много спорно към Петров и той бе изпреварен от Димитър Илиев. Впоследствие Илиев финтира Юга, който игра с топката, но провлачи крака си и закачи на Илиев, който падна на земята. Ситуацията остана спорна и дузпа можеше да бъде отсъдена, но от ВАР прецениха, че няма очевидна съдийска грешка.

41' - 1:1! Локомотив стигна до гол. Илиев преодоля Християн Петров и напредна към наказателното поле на "червените". Впоследствие подаде чудесно към Сорга, който се разписа, но попадението бе отменено заради засада. ВАР преразгледа ситуацията и се оказа, че Сорга е в редовна позиция с милиметри.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна с натиск на "гостите", като играта на "червените" изглеждаше халотична в първите 5 минути.

Малко над пет минути след старта на частта Де Нойер бе изведен срещу вратаря. Той бе задържан отзад, но успя да отправи изстрел, който бе спасен от вратаря, излязъл напред. Останах сериозни съмнения за дузпа, но ВАР преразгледа ситуацията и не видя нарушение.

Дори Драганов бе призован да види ситуацията, но въпреки това отново не промени решението си. Дискусионен момент!

В следващите минути играта бе една идея по-често накъсвана, а при всяка удобна възможност стражът на гостите също опитваше да забавя темпото. ЦСКА не успяваше да организира добри атаки, като в завършващата фаза от тях бъркаха с отиграванията си. Локомотив Пловдив пък на няколко пъти загатна, че може да контраатакува много опасно.

15-ина минути преди края на редовното време Жеферсон направи непростим пропуск. След ъглов удар топката стана удобна за него, но на опразнена врата и от вратарското поле бразилецът прати топката безкрайно неточно над напречната греда.

В 79-ата минута "червените" изпуснаха много добро положение. Назон се пребори с Петрович на аутлинията, Бисмарк Чарлс помогна и върна към Назон, който с по-слабия си ляв крак стреля от неудобна позиция, но ударът му мина покрай страничния стълб.

В 81-вата минута от ЦСКА отново имаха претенции за дузпа, след като Кареасо бе съборен в наказателното поле без противникът да играе с топката. Драганов обаче подмина и тази ситуация, а ВАР не се намеси.

Малко преди края на редовното време дузпа вече бе дадена за ЦСКА. Гарсес се измъкна зад отбраната и бе изритан от Паскалев, а Драганов нямаше как да не отсъди 11-метров наказателен удар.

ПРОПУСК ОТ ДУЗПА! Капитанът Юрген Матей се нае с изпълнението и стреля в десния страничен стълб на противниковата врата.

Секунди след това Матеус бе изведен на стрелкова позиция и потърси далечния ъгъл, но шутира в аут.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След бойкота на феновете на ЦСКА клубът претърпя много положителни промени. Най-явната такава е в чисто игрови план, където "армейците" се представят на много високо ниво и заемат първото място в класирането в родния елит. Възпитаниците на Саша Илич записаха 17 победи, 2 равенства и 2 загуби до момента в първенството, печелейки 53 точки. С тях те остават на 3 пред втория Лудогорец. Завръщането на привържениците по трибуните даде нов импулс в играта на "червените". В последния си двубой обаче не очароваха, измъквайки трудна победа над Септември с 1:0. Мач, от който Илич и възпитаниците му не останаха горди.

Локомотив Пловдив от своя страна показва колебливи игри, но се е настанил сред първите 4 у нас. Преднината пред петия Черно море обаче е само точка, поради което играчите на Александър Томаш ще дадат всичко от себе си да запазят своята позиция. В последния си двубой "смърфовете" победиха трудно столичния Локомотив в София с минималното 1:0.

Последният път, когато ЦСКА срещна този съперник, бе в началото на ноември. Тогава, като гости, "армейците" изковаха труден успех с 1:0. Играта им изобщо не беше убедителна, а дали ще повторят почти фаталните си грешки от тогавашния двубой, зависи изцяло от тях. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички