ЦСКА изпусна да смачка Лудогорец и силите стигнаха само за точка


ЦСКА изпусна да смачка Лудогорец и силите стигнаха само за точка
Снимка: Ludogorets.com

9887 0

Новият шампион Лудогорец се спаси като по чудо на "Българска армия" и се добра до 1:1 като гост на ЦСКА , запазвайки серията си без загуби, която вече наброява 34 поредни срещи.

"Червените" направиха куп пропуски в мача, а на всичкото отгоре на два пъти гредите спряха Али Соу от това да отбележи повече голове за столичани. Именно нападателят даде аванс на армейците след час игра, но Битон с ювелирно изпълнение от пряк свободен удар донесе равенството на Лудогорец в 67'. 

Главният рефер имаше основна роля в срещата, след като през първото полувреме не зачете редовен гол на Мавис Чибота, докато през втората част 100%-ова дузпа не бе отсъдена в полза на ЦСКА за нарушение срещу Ахмед Ахмедов. На всичкото отгоре нападателят получи жълт картон заради симулация. 

В самият двубой "червените" доминираха и имаха по-добрите положения, но късметът не беше на тяхна страна. Само Али Соу на два пъти удари греда, а с една се отчете Тиаго. 

Равенството пък прави битката за 2-ото място много драматична, два кръга преди края. ЦСКА изравни Левски, като двата отбора са с по 53 точки, но за "сините" тепърва предстоят тежки мачове срещу Лудогорец в Разград и у дома срещу Локо (Пд). ЦСКА пък играе като гост на "смърфовете" и домакинство на Берое. 

От задна позиция дебне Славия с 52 точки, който играе срещу Берое и Лудогорец до края на шампионата. Локо Пд е с 50 точки, но след спечелването на Купата се очаква пловдивчани да не играят на 100% в шампионата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

От самото начало ЦСКА организира две отлични нападения. При първото Ахмед Ахмед бе изведен в пеналтерията, но ударът му беше ужасно неточен. В 5' пък Евандро с елегантно центриране залепи топката за главата на Соу, но нападателят стреля в страничния стълб - два страхотни шанса за ЦСКА още в първите минути. 

В 15' обаче гостите успяха да вкарат с първата си добра ситуация. Каули проби отдясно и пусна отличен пас за Чибота, който засече точно във вратата на Бусато, но попадението беше отменено заради засада. Повторенията показаха, че такава няма. В 20' пък Недялков проби отляво и подаде за Чибота, но този път Бусато парира удара на крилото. 

След начало с много скорост и от двете страни, темпото определено спадна, като зачестиха и нарушенията, и проблемите с различни футболисти. Все пак към края на полувремето Лудогорец имаше още две ситуации пред себе си, но Недялков с удар отдалеч и Каули Оливейра от границата на наказателното поле не затрудниха особено Бусато. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част отново грубостите преобладаваха, а още в 46' Тиаго си изкара жълт картон заради грубо нарушение срещу Антон Недялков. В 53' обаче ЦСКА трябваше да получи дузпа. След двойно подаване между Ахмедов и Евандро Анисе изрита Ахмедов в наказателното поле, а съдията изненадващо не просто не отсъди дузпа, а показа жълт картон на нападателя за симулация. 

В 57' Тиаго и Кери разиграха през центъра като британецът изведе своя колега в халфовата линия пред дъгата на наказателното поле. Португалецът стреля отлично, но горната греда го спря от много красив гол. 

Натискът на ЦСКА обаче даде резултат. С отлична комбинация между Кери, Турицов и Тиаго португалецът се освободи достатъчно, за да изведе Соу сам срещу вратаря. Той стреля с много мощ над плонжа на Стоянов и даде аванс на "червените". 

Авансът на ЦСКА обаче не се задържа дълго. В 67' Греъм Кери фаулира категорично Вандерсон току преди бразилецът да влезе в наказателното поле. Последвалият пряк свободен удар бе перфектно изпълнен в горния десен ъгъл, като Бусато нямаше никакъв шанс да стигне до топката - 1:1. 

10 минути след изравнителния гол "червените" отново можеха да стигнат до аванс, след като Али Соу бе изведен диагонално от вратата от Евандро, но туповният шут на нападателя разтресе гредата за втори път - нов пропуск за ЦСКА. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Густаво Бусато, Жеферсон, Петър Занев, Брадли Мазику, Пламен Гълъбов, Иван Турицов, Греъм Кери, Евандро, Тиаго Родригес, Али Соу, Ахмед Ахмедов;

Лудогорец: Владислав Стоянов, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Абел Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Драгош Григоре, Стефан Баджи, Вандерсон, Каули Оливейра;

Двубоят ще бъде предаван по телевизията (ето къде може да гледате ЦСКА - Лудогорец)

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

От влизането си в Първа лига Лудогорец не е завършват на различна от 1-ата позиция и това се затвърди и през настоящия сезон. Отборът е недостижим на върха с актив от 68 точки, докато ЦСКА към момента е 3-и с 52 пункта. След края на настоящия кръг ще останат 2 мача за отборите в първата шестица. 

Изключително интересна е ситуацията за топ 3 през настоящата кампания, като в 3 точки са събрани отборите на Левски (53), ЦСКА и Славия (52) и Локомотив (Пловдив) с 50, като "червените" и "смърфовете" са с мач по-малко. 

За Лудогорец мачът е без значение, а шампионите гостуват много трудно на "Българска армия". Последната победа на "орлите" е от 2017 година, а оттогава в 4 мача в София двата тима завършиха наравно 4 пъти. Подобна е ситуацията и в последните 4 мача, като резултатите са все равенства. 

След финала за Купата ЦСКА смени своя треньор и Стамен Белчев ще дебютира повторно начело на "червените" и се очаква да направи ключови промени в състава си. Какви са те ще разберем към 20:00 часа, когато ще станат ясни и стартовите 11 на двата отбора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички