ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно в много качествен сблъсък и 4 гола


ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно в много качествен сблъсък и 4 гола
Снимка: Ludogorets.com

6894 0

ЦСКА и Лудогорец изиграха зрелищен мач в дербито на кръга от Първа лига. "Червени" и зелени" завършиха при равен резултат 2:2, като домакините удариха и греда, а освен това се отчетоха с много на брой сериозни пропуски. "Орлите" също можеха да спечелят, но в самия край Сантана не оцели вратата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Жеферсон, Юга, Санкаре, Йомов, Кейта, Соу

Лудогорец: Стоянов, Недялков, Григоре, Моци, Сисиньо, Сантана, Анисе, Такпетей, Янков, Оливейра, Кешерю

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДЕРБИТО ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ В ПЪРВА ЛИГА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна второто полувреме с огромен натиск, но при една скоростна такава на Лудогорец, "орлите" бяха близо до това да удвоят своя аванс. Каули Оливейра остана сам срещу Бусато и опита да го прехвърли, но бразилският страж отрази.

Какво се случва с ЦСКА?! "Червените" просто не могат да реализират. Али Соу получи центриране и непокрит от малкото наказателно поле заби топката в земята, тя отскочи и прехвърли рамките на вратата. Пореден грандиозен пропуск за домакините.

71' - 1:1! "Армейците" най-после успяха да реализират. Слабо изпълнение от ъглов удар на Тиаго, лошо изчистване от защитата на Лудогорец и топката се озова в Жул Кейта. Той овладя на гърди, напредна леко и стреля моментално, за да не остави шансове на Владислав Стоянов.

74' - 2:1! Само три минути, след като изравниха резултата, футболистите на Стамен Белчев осъществиха пълен обрат. Греъм Кери стреля силно, Стоянов спаси, топката попадна в Григоре, но той се забави и Санкаре му я отне, за да реализира от непосредствена дистанция.

4 минути по-късно ЦСКА можеше да вкара дори още едно попадение непосредствено след последното. Кери центрира отлично отляво и сложи топката на главата на Али Соу, той обаче не оцели вратата. В 81-ата минута отново гамбийският нападател можеше да се разпише, след като добре размина Григоре и стреля, но ударът му попадна точно в Стоянов.

83' - 2:2! Лудогорец изравнява резултата сякаш от нищото. Появилият се като резерва Марин напредна и стреля с ляв крак, като топката рикошира в играч в "червено" и влетя във вратата на Бусато. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от срещата темпото бе много динамично. Домакините наложиха лек натиск, като контролираха повече топката и дори стигнаха до удар, който обаче бе спасен от Владислав Стоянов. Антов бе оставен непокрит при центриране от ъглов удар, но нацели топката зле.

11' - 0:1! С първата си сериозна атака в двубоя Лудогорец излезе напред в резултата. След разбъркване на границата на наказателното поле на "червените" топката попадна в Сантана, който се разписа с външен фалц.

Минути след това ЦСКА имаше претенции за дузпа. Жул Кейта влезе на скорост, като преодоля Сисиньо, а Козмин Моци го повали след леко избутване с ръка. Контактът бе лек, но видим и достатъчен, за да бъде изваден Кейта от баланс. Кабаков обаче реши да пропусне ситуацията. Секунди по-къно Йомов стреля красиво с външен фалц, но Стоянов спаси.

В 22-рата минута Йомов, който мина отдясно, проби добре и влезе навътре, за да стреля с десния крак, но ударът му срещна напречната греда. Малшанс за "червените".

В 32-рата минута "армейците" пропиляха нов прекрасен шанс. Соу се обърна в противниковата половина по великолепен начин и остави Моци на земята, след което изведе Кейта срещу Стоянов, но леко встрани от вратата. Това се оказа решаващо и играча на ЦСКА стреля покрай вратата.

В 44-ата минута ЦСКА за пореден път изпуснаха "златна" възможност. Сякаш късметът просто не е с "червените" с днес. Кейта добре проби, стигна се до разбъркване в наказателното поле, но нямаше кой да засече топката. Все пак тя стигна до Санкаре, който обаче от 1 метър не успя да оцели вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изглежда отново "армейците" ще бъдат основните претенденти за това доминацията на "орлите" в българския елит да бъде прекратена. Футболистите на Стамен Белчев обаче имат и други мисли - тези за срещите от европейските клубни турнири.

"Червените" играха само преди дни и отстраниха беларуския БАТЕ Борисов, а след още няколко дни ще имат ново изпитание - Б36 Торсхавн в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Именно поради тези две срещи е възможно в ЦСКА да има рокади за днешния двубой. Петър Занев, Ахмед Ахмедов и Иван Турицов все още обаче не са на разположение на своя тим.

В Лудогорец получиха по-дълга почивка в европейските клубни турнири след късмет при жребия и така "орлите" нито играха преди дни, нито им предстои да го сторят през следващата седмица. Павел Върба ще заложи на най-доброто налично в своя отбор в търсене на победата.

По традиция ЦСКА изпитва затруднения в двубоите срещу разградчани, като днес за пореден път ще бъде направен опит за победа в първенството срещу Лудогорец у дома - нещо, което все още не се е случвало за "армейците".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички