ЦСКА и Лудогорец в бясно темпо преди плейофите: 2 "червени" мача на истината, 4 коварни "зелени"


ЦСКА и Лудогорец в бясно темпо преди плейофите: 2 "червени" мача на истината, 4 коварни "зелени"
Снимка: cska.bg

5947 0

Лидерът във временното подреждане на Първа лига ЦСКА и хегемонът в българския футбол за последните години Лудогорец продължават безмилостната борба за титлата през този сезон. "Червените" имат 12 победи и 2 равенства в последните 14 мача в шампионата, докато "зелените" са с 11 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 15 срещи в първенството.

В последния към момента 25-и кръг "орлите" записаха победа за историята си - с 8:1 над Ботев Враца, а "армейците" преодоляха Славия с 2:0. Така разликата от четири точки се запази - ЦСКА е първи с 63, а Лудогорец втори с 59.

Какво предстои до плейофите за ЦСКА и Лудогорец?

До края на редовния сезон и съответно старта на плейофите остават пет кръга. Те са от изключителна важност, тъй като първият ще има ключовото предимство да бъде домакин срещу втория при сблъсъка им в плейофния етап.

Програмата за ЦСКА до плейофите

Отборът на Саша Илич отпадна за Купата на България и пред отбора предстоят само срещи от Първа лига. В оставащите пет кръга "червените" имат два изключително трудни и натоварени с емоция и важност сблъсъка. Единият идва още в следващия кръг и е срещу големия съперник Левски, докато другият е срещу прекия конкурент за титлата Лудогорец.

"Червени" и "сини" се изправят един срещу друг точно след седмица - в понеделник, 17.04, от 17:30 часа. До края на април ЦСКА ще излезе и във въпросния сблъсък срещу Лудогорец. Вероятно именно след тези две срещи ще стане ясно дали борбата ще е ожесточена до самия край на първенството.

Преди "орлите", с които ще играят на "Българска армия", футболистите на Илич имат гостуване на Пирин Благоевград. Освен с "орлетата" и споменатите две дербита - "червените" ще премерят сили и с още два тима от долната половина на таблицата - Хебър и Ботев Враца.

Програмата за Лудогорец до плейофите

Разградчани съответно имат един много тежък мач от Първа лига до края на редовния сезон - срещу ЦСКА. Това обаче е и единственият двубой срещу тим от топ 6 за Ивайло Петев и компания. В останалите срещи се изправят срещу коварни отбори, но не и такива, които ще са в първата 6-ца.

Двубоите им са съответно срещу Арда, Локомотив София, Берое и Ботев Пловдив. Трябва да се отбележи, че има насрочени мачове и с Черно море, но за Купата на България - на 26-и април и на 10-и май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички