ЦСКА готви раздяла с куп чужденци, оставя само четирима


ЦСКА готви раздяла с куп чужденци, оставя само четирима
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2915 0

Голяма чистка на чуждестранни футболисти се готви в ЦСКА. След Великден се очаква и други играчи да последват съдбата на Раул Албентоса, който разтрогна с „червените” само преди два дни.

Според "Монитор" аут са двамата основни вратари Витуатас Черниаускас и Густаво Бусато, защитникът Жеферсон, халфът Върнан Анита, Рубен Пинто, Денис Давидов, Греъм Кери, Вив Соломон-Отабор, Едвин Джеси, Рафаел Енрике и нападателят Томи Юрич. Раздялата с двамата вратари Черниаускас и Бусато пък отваря сериозна дупка на този пост. ЦСКА разполага с младока Илия ШаламановВсички те на практика вече не са играчи на ЦСКА и са свободни да си търсят нови отбори, като остава да се уточнят единствено финансови детайли около разтрогването.

На "Армията“ са решили да запазят от чужденците единствено Брадли Мазику, Евандро, Али Соу и Стефано Белтраме. Малко по-особен е случаят с португалеца Тиаго. Той също е нарочен за гонене, но засега категорично отказва да напусне тима. Мотивът на агента му бил, че в момента трансферният прозорец е затворен, а заради пандемията от ковонавирус е много трудно да му се намери нов тим.

Не е ясно още и бъдещето на Милош Крушчич. Фаворит за поста му е напусналият „Арда“ Стамен Белчев, който на два пъти бе търсен от ЦСКА за завръщане на „Армията“ през 2019-а, но отказа. Този път обаче двете страни са много близо до договорка, а от Белчев ще се изисква да работи с по-малък бюджет и с предимно български играчи, както и с четиримата оставащи чужденци.

А кой специално е натиснал Албентоса да вземе решението си за напускане вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички