ЦСКА е отборът, нанизал най-много голове в "бялата" врата през 21-ви век


ЦСКА е отборът, нанизал най-много голове в "бялата" врата през 21-ви век
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1951 0

В днешния следобед Славия посреща ЦСКА в осминафинален мач за Купата на България. Столичното дерби започва в 17:30 часа на стадион "Александър Шаламанов".

Всички фенове и от двете страни знаят, че "червените" са огромен фаворит днес, тъй като през новия век имат смазващо предимство срещу "белите" - 41 срещу само 4 победи в 53 мача във всички турнири. Двата тима имат и осем равенства.

Очаква се титуляр на вратата за най-стария столичен клуб да е младият Светослав Вуцов. Но който и да пази днес, той трябва да се подготви да има много работа, тъй като в исторически план от 2000 година насам ЦСКА е отборът, вкарал най-много голове на Славия.

Става дума за 102 попадения, на което "белите" са отговорили със само 37. Головата разлика в полза на тима от "Българска армия" е 65!

На второ място по най-много вкарани във вратата на Славия голове през 21-ви век е Левски със 101, но вече с голова разлика в тяхна полза 56. Трети е Лудогорец, който за по-кратък срок е мушнал 74 попадения в "бялата" врата, а головата разлика в полза на "орлите" е 47. А ето каква е статистиката на ЦСКА и Славия за Купата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички