Последен шанс: Георги Йомов излиза срещу съда в Лозана за своето бъдеще


Последен шанс: Георги Йомов излиза срещу съда в Лозана за своето бъдеще
Снимка: LAP.BG

4729 0

Един от доскорошните ключови играчи в състава на ЦСКА - Георги Йомов, ще получи последен шанс да обжалва строгото решение на Спортния арбитражен съд в Лозана срещу себе си.

Казусът

Нападателят бе санкциониран със спиране на състезателните му права за срок от 4 години. Причина за това се яви положителна проба за употребата на забраненото вещество дехидрохлорметилтестостерон.

Всичко това се случи през март тази година. Спортните права на фланговия състезател бяха временно замразени веднага след мача на "армейците" срещу Македония Гьорче Петров от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, който се състоя на 28-и юли. Малко по-късно бе обявена и суровото наказание.

Нов шанс

В сряда Йомов получава още един, навярно последен, шанс да защити тезата си и избегне санкцията. Той обжалва решението на УЕФА в Швейцария, а новото дело бе насрочено за 28-и юни.

Зад футболиста застават ЦСКА и реномирани адвокати. Въпреки това, възможността той да бъде оневинен и отново да се завърне на зеления "килим" изглежда нищожен.

Остава или напуска Йомов "армейците" при неуспешно дело?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички