"Червен" любимец разкри шансовете на ЦСКА срещу Базел


"Червен" любимец разкри шансовете на ЦСКА срещу Базел
Снимка: БГНЕС

3911 0

Бившият централен защитник на ЦСКА и любимец на "червените" фенове - Александър Бранеков, коментира предстоящата битка на "армейците" срещу швейцарския гранд Базел в Лигата на конференциите. Пред "Мач Телеграф" той заяви, че родният тим има шанс да продължи.

„ЦСКА има доста голям шанс да отстрани Базел. Този отбор на швейцарците няма нищо общо с онзи от 2009-а. Тогава Александър Фрай беше капитан на състава и на националния тим, Ян Зомер още пази на Мьонхенгладбах. Но пък и нашият тим беше на по-високо ниво от сегашния ЦСКА“, заяви Бранеков.

"Помня най-вече втората среща в Швейцария – цял мач играх срещу Александър Фрай, имахме сума ти единоборства и сблъсъци. И онова, което един вид ми погали егото, бе след края, когато той ми каза на английски „Може ли да си сменим фланелките?“. Не можех да повярвам – все пак го бях гледал постоянно по телевизията. До ден-днешен си я пазя в нас.

Онзи ден Базел загуби от Лугано и е видно, че не се представя добре в първенството, едва осми са. Съперникът не разполага с чак толкова класни играчи, но явно концентрацията им сега е повече към Европа, защото очакват финансови постъпления. Дано ЦСКА се възползва от шанса си и от моментното състояние на Базел и да ги отстрани.

Фаворит в двубоя няма, мачът е напълно отворен. Може Базел да имат по-голямо самочувствие, но с добра отборна игра и тактическа дисциплина успехът може да е за нас. Вижда се, че Илич иска от отбора да играе с топката, има смисленост в атаките, но лично за мен футболистите не разполагат с качествата за този стил.

Най-силно впечатление ми правят Иван Турицов и Станислав Шопов, който се нагърбва постоянно, връща се и участва във всяка атака. Той показва самочувствие и за мен е най-добрият в отбора от началото на сезона. На останалите млади момчета просто им трябва повече време, за да свикнат", допълни още той.

Ето цялата група на "армейците" за двубоя с Базел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички