Червен картон, куп пропуски и силни 20 минути спасиха ЦСКА за Купата на България


Червен картон, куп пропуски и силни 20 минути спасиха ЦСКА за Купата на България
Снимка: БГНЕС

1811 0

Ботев (Враца) беше много близо до това да поднесе най-голямата изненада за Купата на България, но в крайна сметка от стъпи на ЦСКА на стадион "Българска армия" с 3:1 в осминафинален двубой от надпреварата.

През първото полувреме "червените" бяха неузнаваеми и до 20' можеха да губят в резултата с цели 3 гола. Още в 8' резултатът беше открит от Атанас Димитров, който засече отлично центриране от корнер.

Последваха два уникални пропуска на Атанас Кабов, а гол на Емил Стоев беше отменен заради засада, която беше правилно засечена от страничния рефер.

През второто полувреме на терена се появиха Фернандо Каранга и Кевин Меркадо, които раздвижиха играта на ЦСКА, но не достатъчно. Така се стигна до 64', в която реферът Петър Костадинов изгони играч на Ботев Враца. Кристиян Григоров извърши много грубо нарушение срещу Каранга, а това доведе до директен червен картон - наказание, което изглеждаше прекалено за гостите.

Това до голяма степен реши двубоя, защото още в 69' Каранга успя да изравни, а до края футболистите на Ботев не издържаха физически. В 82' Кирил Десподов вкара попадението, което реализира обрата в полза на "червените". Две минути по-късно и Кубемба се разписа, фиксирайки крайното 3:1.

По-рано днес и Ботев Пловдив трябваше да обръща резултата срещу Царско село, след като "канарчетата" изравниха чак в края на редовното време, а след това осъществиха пълен обрат в продълженията, където отново изостанаха с гол пасив. Повече за тази среща четете в материала на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички