Ботев (Пловдив) се измъкна и не допусна изненада в голово шоу срещу Царско село


Ботев (Пловдив)  се измъкна  и не допусна изненада в голово шоу срещу Царско село
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

923 0

Ботев (Пловдив), макар много трудно и с продължения, победи Царско село, за да се класира на 1/4-финалите за Купата на България. Настоящият носител на трофея изоставаше в резултата на два пъти, но в крайна сметка съумя да обърне нещата в своя полза и да победи с 3:4.

Царско село бе много близо до това да хвърли първата изненада, като до 90-ата минута водеше в резултата. В добавеното време обаче Виана изравни за 2:2, което прати мача в продължения. Преди това Йордан Минев откри резултата с ранен гол в 6-ата минута, а Минчев и Даскалов сътвориха пълния обрат. 

Последните 20 минути от редовното време бяха изцяло в полза на пловдивчани като имаха няколко невероятни пропуска. В 77-ата минута удар с глава на Стивън Петков бе избит от голлинията, а 5 минути след това Балтанов нацели напречната греда. Ботев имаше и основателни претенции за дузпа, след като георги Радев изби топката с ръка, но съдията подмина ситуацията. 

В добавеното време още в 93-ата минута Светослав Диков върна надеждите на Царско село, но Виана с втори гол и Стивън Петков в 117-ата минута за втори път върнаха предимството на Ботев, който ще продължи защитата си на трофея. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички