ЦСКА следи "Защитник №1 на Исландия за миналия сезон"


ЦСКА следи "Защитник №1 на Исландия за миналия сезон"
Снимка: Getty Images/Guliver

1891 0

ЦСКА продължава с опитите да привлече защитник, като са се насочили към 28-годишния исландец Ейдур Арон Сигурбьорнсон от шампиона на островната страна Валур (Рейкявик). Централният бранител е избран за най-добър защитник на исландското първенство през изминалия сезон.

"Червените" са се прицелили в скандинавеца, след като по-рано през зимата се отказаха от привличането на шведа Ерик Бьоркандер от Сундсвал. Апетит към Сигурбьорнсон проявяват и други солидни клубове, сред които ЦСКА (Москва) и Ростов, където наскоро премина Ивелин Попов.

"Софийският и московският ЦСКА, Ростов и шведският Норкьопинг показаха подчертано внимание към Сигурбьорнсон. Много клубове са заинтересовани от нашия клиент", заяви агентът на исландеца Данил Игнатов пред руското издание Sport24.

ЦСКА СПЕЧЕЛИ 11 МЛН. ЛЕВА ОТ 3 ТРАНСФЕРА

Сигурбьорнсон има над 200 мача на професионално ниво, като е бил част от исландския ИБВ Вестманеяр, елитния шведски Йоребро, елитния норвежки Санднес Улф и третодивизионния немски Холщайн Кил. През последните два сезона играе във Валур (35 мача в елита и 10 в евротурнирите), с който има договор до декември 2019 година. Така за неговите права трябва да се плати трансферна сума.

Прозорецът в България е отворен до края на този месец, а в Исландия - до 15 май. Макар скандинавската страна да не е член на Европейския съюз, състезателите от Исландия не заемат квоти извън ЕС.

"Ейдур действа като централен защитник и през последните два сезона бе един от най-добрите футболисти на тази позиция в исландското първенство. Той е играл в Швеция, Норвегия и Германия, но се завърна у дома през 2017-а по лични причини", заяви пред "Тема спорт" исландският журналист Тригви Кристиансон.

Сигурбьорнсон е записал съвсем наскоро участие за националния отбор на родината си - играе 77 минути на 11 януари в контрола с Швеция в Катар (2:2). В този мач са използвани футболисти изцяло от първенствата на двете скандинавски страни. А кое е първото зимно попълнение на "червените" - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички