ЦСКА ще изготви нов подобрен проект за "Армията"

Една от най-актуалните теми около ЦСКА е идеята за нов стадион. "Червените" ще вземат мерки в следващите дни във връзка с изграждането на ново съоражение. Клубът има големи разногласия с авторите на проекта за Борисовата градина по отношение на възможностите за дейност по "Армията". При актуалната ситуация не се позволява ново строителство, а единствено ограничена реконструкция.

Това изобщо не удовлетворява ЦСКА. Ръководството планира пълно преобразяване на стадиона, а от клуба подчертаха, че в процеса няма да падне нито едно дърво. В следващите дни ЦСКА ще внесе подробен план за изцяло нов вид на "Армията". По този начин ще опитат да убедят авторите на проекта за Борисовата да дадат зелена светлина за нов стадион. Основният проблем пред ЦСКА идва именно от проекта за план, който не позволява строителство, а само реконструкция. Проектът бе публично обсъден в сряда, но за "червените" дискусията не беше конструктивна. Архитект Атанас Ковачев, който е автор на проекта, и кметът Йорданка Фандъкова потвърдиха намерението си да не позволят изграждането на ново съоръжение.

ЦСКА държи на изграждането на нов стадион, но проектът предвижда само реконструиране

В сряда се проведе първото обществено обсъждане на проекта на подобрен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина, който засяга и намерението н...

ЦСКА има пълна подкрепа в своите намерения от Министерството на спорта, което на практика е собственик на "Армията". Всеки заинтересуван има възможност да подаде възражение, предложение или препоръка във връзка с проекта за Борисовата градина до 19 юни. ЦСКА ще се възползва от това право, за да начертае подробно намеренията си за "Армията".

"Искаме на мястото на старото да изградим нещо ново, което да остане за поколенията", коментираха от клуба пред "Тема Спорт". Финалното обсъждане на проекта за план на Борисовата градина ще бъде на 26 юни (сряда) в УАСГ от 17:30 часа. Авторът архитект Ковачев изрази надежди, че проектът може да бъде приет в рамките на 6 месеца.

Преди време Красен Кралев също видя сериозни неточности в плана за новия стадион на ЦСКА, които ще попречат на строежа - ето какво сподели спортният министър.

Още по темата

Please select answer!