ЦСКА: Расизмът е бич, срещу който ще се борим като авторитетен клуб

ЦСКА излезе с официална позиция относно проявите на расизъм, които бяха част от 1/8 финалната среща срещу Арда Кърджали за Купата на България. От клуба категорично се възпротивиха на подобен вид прояви и заявиха, че няма да спрат да се борят срещу проблема, като застанаха зад Вив Соломон-Отабор.

Ето и цялото съобщение:

Арда и ЦСКА не оправдаха очакванията за дерби и поделиха точките в скучен мач

Отборите на Арда Кърджали и ЦСКА-София поделиха точките в сравнително скучен двубой от 19-тия кръг на Първа лига, завършвайки при резултат 0:0. М...

Армейци,

ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на подкрепата на най-многобройната публика ясно декларира своята позиция, че по никакъв начин няма да толерира проявите на расизъм, дискриминация и всякакво разделяне и определяне на хората според техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на атаки и обиди на тази основа.

Категорично ще се борим срещу това като авторитетен клуб, в който играят футболисти от различни националности. Расизмът е бич за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България.

По-рано днес "червените" не успяха да победят Арда като гост, а ето какво заяви Милош Крушчич след двубоя.

Още по темата

Please select answer!