Арда и ЦСКА не оправдаха очакванията за дерби и поделиха точките в скучен мач


Арда и ЦСКА не оправдаха очакванията за дерби и поделиха точките в скучен мач
Снимка: FCArda.bg

1378 0

Отборите на Арда Кърджали и ЦСКА-София поделиха точките в сравнително скучен двубой от 19-тия кръг на Първа лига, завършвайки при резултат 0:0. Мачът се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив Това бе втори сблъсък за двата тима в рамките на последните 4 дни. В четвъртък „армейците“ спечелиха в Кърджали с 1:0 в мач от осминафиналната фаза на турнира за Купата на България след попадение на Али Соу. В днешния мач обаче Милош Крушчич нямаше възможност да разчита на своя нападател, който бе наказан. За кърджалийци поради същата причина срещата пропусна бранителят Илиас Хасани.

През първата част двата тима бяха сравнително пасивни, като положенията не бяха много пред вратите на Иван Караджов и Густаво Бусато. Гостите от София имаха няколко ситуация в началото на срещата, но удари Кристиан Малинов и Жеферсон не бяха проблем за стража на кърджалийци. В 32-рата минута дойде и най-чистото положение за Арда в срещата. Греъм Кери намери Вив Соломон-Отабор в близост до наказателното поле на Арда, но след удара на нигерийския играч топката се отби в гредата на вратата на Караджов. Първото полувреме ще се запомни най-вече с 5-те жълти картона, които показа съдията Петър Костадинов.

Началото на втората част не ни предложи нещо по-различно от това, което гледахме през първите 45 минути на „Лаута“ в Пловдив. ЦСКА-София опита офанзива по крилата, но стигна само до няколко изпълнения на ъглов удар, от които не последва нищо опасно. Стамен Белчев и Милош Крушчич опитаха да раздвижат играта, вкарвайки по няколко играчи от резервните скамейки. В средата на втората част Тони Уот имаше добър шанс да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина високо над вратата на Арда. В 86-тата кърджалийци достигнаха до първия си точен удар към вратата на ЦСКА (като той бе и първи въобще в срещата) чрез Румян Овсепян. Няколко минути по-късно Спас Делев обстрелва вратата на Бусато от фаул, но вратарят на „армейците“ спаси.

Така двата тима поделиха точките в срещата. Равенството означава, че ЦСКА-София събира актив от 36 точки и са на 4-тата позиция, на една точка зад тима на Локомотив Пловдив. Арда Кърджали са на 7-мо място, като отборът на Стамен Белчев има 27 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички