Буш: Защо да не успея в Шефилд като Дан Петреску?


Буш: Защо да не успея в Шефилд като Дан Петреску?

2155 0

Румънският нападател на Шефилд Уензди и бивш голмайстор на ЦСКА - Серджиу Буш, започна в английския клуб с амбицията да тръгне по стъпките на сънародника си Дан Петреску и да остане в историята на клуба. Петреску дойде в Шефилд през 1994 г. и игра с Уензди във Висшата лига.

"Много съм щастлив, че съм тук, много съм уверен, призна Буш пред йоркширско издание. Той разкри, че е научил английски език в училище, но тепърва трябва да свикне с местния диалект. - Говорих с няколко агенти и им заявих, че искам да дойда в Англия. Това е мечтата ми, обичам живота тук, за един футболист това е най-доброто място за игра".

"Контактът с Шефилд бе установен преди 3-4 седмици. Разговаряхме и аз просто чаках с удоволствие да пристигна тук. В началото не знаех нищо за Шефилд Уензди, докато не говорихме по-сериозно", признава Буш.

"Знам обаче един румънски играч, който е бил тук, големият Петреску. Бях малък, когато е играл тук. Това е било през 90-те години, така че дори не знам дали съм бил роден тогава. Той е играл тук и направи много добра кариера в Англия. Защо да не направя същото?, уверен е бившият играч на "червените". - Бих искал да изживея мечтата си тук, в Англия".

"Пристигнах в събота и треньорът ми каза, че мога да се прибера у дома, за да се отпусна. Отказах, исках да започна да свиквам с всичко - с температурата, и започнах да тренирам. В България, както и в Румъния, е по-студено. Много студено", казва Серджиу, който споделя, че се надява да помогне на Шефилд да играе във Висшата лига, а самият той да получи повиквателна за националния отбор.

"Висшата лига е най-високото ниво, където един футболист може да играе. Тази година ще ми бъде трудно да го постигна, но се надявам догодина да можем да атакуваме титлата", оптимист е нападателят.

"Това е голяма стъпка в моята кариера, сега всичко зависи от мен".

"Искам да играя, да се наслаждавам и само Бог знае какво мога да постигна тук".

Запитан дали е готов за дебюта, който така или иначе осъществи снощи, румънецът заявява.

"Не знам дали съм на 100 процента готов, но мога да помогна на моя отбор. Ако треньорът пожелае да ме пусне в състава, ще направя всичко възможно. Този сезон бях в много добра форма. Изиграх 19 мача, всяка минута от тях, така че не мисля, че ще ми е трудно да си върна ритъма", споделя Буш.

Румънецът споделя, че е приет добре в новия си тим.

"Футболистите са много мили с мен, Шефилд е едно голямо семейство. Това е важно, тъй като новият играч трябва бързо да се интегрира. Мисля, че те са добри момчета. За да бъда честен, не съм гледал никакви мачове на тима, с изключение на последния мач с Рединг, където се представиха добре", завършва Буш.

Както е известно, голмайсторът на "А" група дебютира снощи по чудесен начин. Той изработи дузпа, която донесе равенството на новия му отбор срещу Кардиф Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички