Бруно Акрапович: В ЦСКА се месеха в работата ми "отгоре"


Бруно Акрапович: В ЦСКА се месеха в работата ми "отгоре"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1399 0

Бившият треньор на Локомотив (Пд) и ЦСКА Бруно Акрапович разкри, че съжалява за напускането на "смърфовете" по средата на сезона, за да отиде на "Българска армия". Босненецът сподели, че в работата му при "червените" е имало намеса и че не би се върнал в клуба при това ръководство.

"Съжалявам, защото развитието там не беше такова, каквото заслужавах. ЦСКА спечели много пари от продажба на играчи. Всичко се развиваше добре с хубава игра и нова система. Не разбрах какво се случи, но аз не съм човек, който позволява някой да му се меси в работата. По-добре да не работим, ако позволявам на някой да ми се налага. Развитието беше странно. Първо всички напуснаха ЦСКА, продаваха играчи и не взеха тези, които искам аз. Отборът трябваше да намери своята форма, но на мен не ми беше дадено време. Не знам поради какви причини", сподели той пред "Спортал".

"Какви бяха намесите? Първо беше със схемата. Не била правилна. Това така било, онова така било. Аз съм отговорен за това, което се случи. Имам твърда глава. Винаги съм казвал, че босненската глава е много твърда глава. Може би се разделихме заради това. Казваше ми се, че не могат да бъдат докарани нови играчи. Аз исках да докараме Диниш Алмейда, който в момента играе в Антверпен. Казаха ми, че първо ще го докараме, после, че няма. Знаете как функционира ЦСКА. Отгоре ми се казваше, че не се харесва схемата, която използвам. Аз не промених схемата и направих нещо фантастично с Мазику отляво и Тибо Вион отдясно. Защитата се стабилизираше", продължи той.

"Трудно е да замениш играчи като Антов и Соу и да се опитваш атмосферата пак да е същата. Аз винаги искам повече. По време на подготовката бяхме заедно и след нея си заминаха 4-5 играчи. Не е лесно за един треньор да замени толкова титуляри. Аз винаги имам конфликт с играчите. Опитвам се да ги провокирам сутрин, за да изглеждат добре вечерта. Играчите харесваха стила ми и много бързо намерих път до всеки един. Направих хубава атмосфера. Имаше един-двама, които просто не харесваха този стил на работа – тиймбилдинг", допълни Акрапович.

"Мисля, че не бих се върнал в ЦСКА при това ръководство. Не е хубаво да повтаряш грешки. Не съм лесен треньор. Търся много за работата ми. Търся много и от играчите ми, което понякога не е добре за някои хора. Нито аз, нито това ръководство искаме да работим заедно. Никога не знаеш какво ще се случи в бъдеще", каза настоящият наставник на македонския Шкендия. А ето за кой играч Бруно се конкурира със Стойчо Младенов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички