Бруно Акрапович и статистиката му срещу Левски, Лудогорец и новия му тим ЦСКА


Бруно Акрапович и статистиката му срещу Левски, Лудогорец и новия му тим ЦСКА
Снимка: Getty Images/Guliver

2963 0

След като Бруно Акрапович потвърди, че е новият треньор на ЦСКА, в Sportlive.bg решихме да покажем как босненският треньор се представя срещу 3-те най-добри отбора в Първа лига за последните 10 години. Както знаем, като треньор в родния футбол вече бившият наставник на "смърфовете" спечели на 2 пъти Купата на България, а през този сезон изглеждаше, че пловдивчани имат шанс дори да се борят за титлата, въпреки далеч по-скромния бюджет на Локомотив. Сега Акрапович ще се бори за трофеи в София, повеждайки ЦСКА след изненадващата развръзка в неделя вечер. Ето и как се справя той срещу трите най-големи отбора в България. 

Бруно Акрапович срещу Левски 

Дебютният двубой на вече бившия треньор на Локомотив Пловдив начело на ЦСКА се очаква да е срещу Левски, ако столичното дерби не бъде отменено заради коронавирус ситуацията при "сините". В последните 4 мача срещу тима от "Герена" Акрапович има 2 победи и равенство, като Левски има само 1 победа от 2017 година насам. 

Именно срещу Левски е дебютът на босненеца в Първа лига, като отборът му губи с 1:0 на "Герена" срещу момчетата на тогавашния треньор Делио Роси. След този двубой обаче "сините" едва веднъж са спечелили срещу "смърфовете" - на "Герена" с 1:0 през август 2019. Като цяло срещу столичани Акрапович има положителна статистика - 3 победи, 3 равенства и 2 загуби във всички турнири. Головата разлика е 6:4 в полза на Локомотив. 

Бруно Акрапович срещу Лудогорец 

Първият мач на босненеца срещу доминиращия тим у нас в последните години е още в началото на треньорската му кариерата на "Лаута", като губи у дома с 0:3. Още в следващата си среща срещу шампионите обаче Акрапович "измъква" минимален успех с 1:0 в Разград, превръщайки се в един от малкото треньори взели победата на стадиона на Козмин Моци и компания. 

Статистиката му срещу Лудогорец не може да се каже, че е впечатляваща, но трябва да се отбележи фактът, че бюджетите на двата отбора са много различни, както и индивидуалната класа на самите футболисти. Той има 2 победи, 1 равенство и 6 поражения, но едната му победа е за трофей - през август 2020 в спор за Суперкупата на България. Головата разлика 18:6 в полза на Лудогорец, но в последните два сезона определено "орлите" играеха най-трудно именно срещу селекцията на босненеца. Едно от пораженията е със стряскащото 6:1. 

Бруно Акрапович срещу ЦСКА

Срещу "червените" Акрапович постига един от най-големите си успехи в кариерата, след като във финал за Купата на България босненецът обезведри силната атака на ЦСКА и Локо (Пд) стигна до дузпи, при които триумфира след 5 точни попадения. Това беше и втори пореден успех в този турнир за Акрапович, като така той превърна "смърфовете" в първия отбор, защитил трофея след Литекс през 2008 и 2009 година. 

В първия си месец начело на Локомотив босненецът се изправя освен срещу Левски и Лудогорец и срещу ЦСКА, като у дома пловдивчани губят с 0:1. Следват още 2 поражения от "червените" преди Бруно да се поздрави с първи триумф през октомври 2019 година с 1:0 на "Лаута". Последният мач между двата отбора се проведе през настоящия сезон, като Локо (Пд) спечели с 2:1 на "Лаута". 

Като цяло статистиката на Акрапович срещу новия му тим не е никак лоша - 2 победи, 2 равенства (в редовното време) и 4 загуби, но и един спечелен трофей срещу "червените". Головата разлика е 5:8 в полза на ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички