ЦСКА с втора поредна победа в Първа лига, Соу се отпуши при успех над Монтана


ЦСКА с втора поредна победа в Първа лига, Соу се отпуши при успех над Монтана
Снимка: БГНЕС

4395 0

ЦСКА постигна втора поредна победа в българската Първа лига, след като надделя с 2:1 като гост на Монтана в 12-ия кръг. За "червените" Али Соу наруши головата си суша. Другите две попадения в срещата бяха дело на играчи на домакините, но единият бе в собствената им врата.

С триумфа "армейците" поне временно се изкачват до 3-ото място в класирането, като събраха 21 точки от 12 мача. Монтана остава 11-ти с 12 точки.

ЦСКА няма да може напълно да се порадва на прекъсването за двубоите на националните отбори, тъй като тимът ще има да изиграе изместена среща от 1/16-финалите за Купата на България срещу Ботев Ихтиман в събота (14 ноември). Седмица по-късно е голямото дерби с Левски. Следващият двубой за Монтана пък е на 22 ноември - гостуване на Берое.

СЪСТАВИ

Монтана: Марин Орлинов – Александър Башлиев, Иван Михов, Енагнон Кики, Раян Сенханджи, Димитър Илиев, Николай Минков, Стефан Каменов, Билал Бари, Владимир Айтов, Сергей Георгиев

ЦСКА: Густаво Бусато – Брадли Мазику, Юрген Матей, Пламен Гълъбов, Иванов Турицов – Амос Юга, Тиаго Родригес – Греъм Кери, Енрике Рафаел, Али Соу – Ахмед Ахмедов

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута "армейците" отново бяха изключително близо до гола. Ахмедов получи добро центриране и стреля с глава, но Малинов отрази страхотно. Топката обаче отново застана на пътя на нападателя и той опита с добавката да я вкара, но стражът на Монтана отново го спря.

В 72-рата появилият се като резерва Синклер също можеше да вкара, като стреля от наказателното поле мощно, но ударът му попадна в обсега на Орлинов, който отрази.

76' - 0:2! Али Соу най-сетне приключи головата си суша. Той получи страхотно извеждащо подаване, напредна и стреля технично по земя покрай вратаря, за да удвои аванса за своя тим.

78' - 1:2! Почти моментално след допуснатото попадение Монтана реагира и върна един гол, с което и интригата в срещата. Минков се възползва от меле в наказателното поле на ЦСКА и бутна топката в оголената врата.

В последните минути от двубоя Монтана стигна до добри възможности, като при една от тях Бусато се намеси решаващо. При една от ситуациите домакините имаха претенции и за дузпа, но главният съдия не видя такава и правилно не отсъди.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от София стартираха по-добре срещата и още в 6-ата минута Али Соу преодоля противников футболист и добре влезе в наказателното поле на Монтана, като подаде към Ахмедов, който стреля, но ударът му бе блокиран.

8' - 0:1! По-активната игра на "армейците" се отплати и те рано-рано поведоха в резултата. Греъм Кери центрира много силно отляво, а бранителят на домакините Сенхаджи бе длъжен да изчисти, защото Ахмедов бе непокрит зад него. Сенхаджи обаче го стори в собствената си врата и ЦСКА поведе след автогол.

В 12-ата минута "червените" организираха мълниеносна контраатака, като тиаго подаде към Ахмедов, който опита удар по земя от средна дистанция към далечния ъгъл, но Малин Орлинов се отличи с бляскава намеса. Секунди по-късно и Али Соу опита да вкара, но от по-неудобна позиция, като ударът му излезе в аут.

Гостите продължиха да създават опасни положения, като и Ахмедов бе близо до гола, но противников играч се намеси в последния възможен момент преди да нанесе удара, и Енрике с глава от 2 метра не успя да уцели вратата след подаване от Тиаго.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА изживя истинско разочарование в последния си двубой от Лига Европа, като бе разгромен с 0:3 от швейцарския Йънг Бойс, а тимът игра с много грешки, като почти всеки футболист от "червените" на терена се отличи с такива.

"Армейците" бързо ще трябва да забравят злополучния двубой, защото отново само няколко дни по-късно и е ред за двубой от Първа лига. Този път те ще гостуват на Монтана в търсене на втора поредна победа в родното първенство, след като в миналия кръг най-сетне прекратиха черната си серия без победа, надделявайки трудно с 1:0 над Царско село в края на двубоя.

Монтана започна прилично сезона, но впоследствие се свлече до 11-ото място с 12 пункта. Само 3 тима са с по-лоши показатели от отбора, но сред тях са и софийските Славия и Левски. Тимът е измъчван от проблеми заради коронавируса, като няма да може да използва над петима свои футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички