Боби Галчев: Болката се усеща още, това представяне не отговаря на ЦСКА


Боби Галчев: Болката се усеща още, това представяне не отговаря на ЦСКА

2911 0

Една от легендарните фигури от близкото минало на ЦСКА и любимец на "червените" фенове - Борис Галчев, разкритикува остро представянето на футболистите на отбора във финала срещу Левски. Пред "Новспорт" Галчев определи изминалата среща като "най-слабия мач на клуба от години".

"Представянето на ЦСКА беше слабо. Никой не очакваше такъв финал. Болката е за всички, които по-една или друга степен симпатизират на ЦСКА. Това е вероятно най-слабият мач на ЦСКА от години и то точно срещу вечния съперник във финал. Това е болно за всички фенове. Един ден и тази болка ще отшуми, но още се усеща дълбоко у всеки, който милее за ЦСКА. Отборът на Левски заслужено спечели, играчите им се представиха далеч по-добре", коментира бившият полузащитник, който отговори на това дали наличието на повече българи в състава на Левски е било решаващо.

"Има влияние, няма как да е иначе. Агресия имаше само в Георги Йомов и Иван Турицов. Може би и при Мазику. При всички останали представянето беше далеч под нивото. Не разбирам и аз защо се получи така. Турицов също отправи индиректни критики към съотборниците си заради липсата на страст и агресия.

Феновете бяха създали прекрасна атмосфера и имаше емоции по-трибуните. В края и разочарование у нашите привърженици, които си тръгнаха с болка от стадиона. Този мач между ЦСКА и Левски е зрелището на България. И сега не мога да разбера защо ЦСКА игра толкова слабо и без идея. Няма обяснение, защото съм и далеч от състава, за да коментирам вътрешни неща от клуба", допълни той.

Боби Галчев бе попитан за бездушната игра на футболистите в червено, за проблемите около треньорския пост, както и какво според него трябва да бъде променено в клуба и дали построяването на нов стадион "Българска армия" ще успокои феновете.

"Не мога да коментирам, защото не съм в клуба. Има ръководство и то трябва да преценява. Представянето беше много слабо и не отговаря на нивото, което ЦСКА трябва да показва. Тимът изигра най-слабия си мач и то срещу най-големия съперник. До следващото дерби феновете на Левски ще може да са с високо вдигнати глава.

Това знаят хората в клуба, но всеки иска да види силен ЦСКА. Отбор, който да се бори за шампион. Не мога обаче да коментирам нито трансфери, нито играчи, нито ръководство. Всеки иска най-доброто за ЦСКА. Щом Стойчо Младенов и Любо Пенев казаха, че има търкания, то очевидно е така. Много съм малък, за да коментирам ръководството на ЦСКА. Аз съм само един фен.

Едва ли ще са по-толерантни феновете. Всеки иска ЦСКА да има модерен и европейски стадион. За такъв голям клуб това е напълно нормално. Болката обаче от този двубой ще остане. Не се знае кога Левски и ЦСКА отново ще играят финал. Така че в близко бъдеще този лош вкус в устата ще остане. Не беше игран финал за купата между тези тимове от 17 години насам, така че болката ще остане. Не толкова заради самата загуба, колкото заради играта и отношението на доста от футболистите", завърши "Марадоната от Добринище".

Вижте с какви думи избухна Галчев минути след срамния финал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички