Божинов: Не ме притеснява, че "гробарите" са приятели с ЦСКА


Божинов: Не ме притеснява, че "гробарите" са приятели с ЦСКА
Снимка: http://sport.blic.rs/

1466 0

Нападателят на сръбския Партизан Валери Божинов призна, че няма проблеми с факта, че горещите фенове на сегашния му тим са приятели с привържениците на ЦСКА. Както е известно, националът игра с екипа на кръвния враг на "червените" "Левски"."Партизан има най-добрите фенове в света. Те обичат, когато клубът побеждава, но много по-високо ценят, когато някой се раздава до смърт за черно-бялата фланелка. Това е лоялност, която аз уважавам", заяви Божинов пред "Blic".

"Бил съм в "Левски", който е лют съперник на ЦСКА. Нямам проблеми с това. Аз съм професионалист и сърцето ми сега бие само за Партизан. На "гробарите" обещавам да празнувам голове и победи под Южната трибуна", допълва нападателят.

Валери коментира и дали очаква трансферът му в Партизан да му осигури повиквателни за националния отбор.

"От квалификацията срещу Италия отново съм в списъка на националния селекционер. За съжаление, България вече не разполага с футболисти като Стоичков, Пенев, Костадинов и Балъков, заради което не играе на големи форуми. Ние търсим възможност да стигнем до баражите и да се доберем до предстоящото европейско първенство", коментира бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити.

Той говори и за това как е решил да премине в сръбския гранд и какви са целите му.

"Не съм дошъл в Партизан за Лига Европа! Това не е турнирът за най-добрите клубове. Дойдох тук за Шампионска лига, отсече Валери. - Веднага щом чух офертата от Партизан, сърцето ми каза "Искам в Партизан". Обадих се на сънародника си Иван Иванов и той ми каза: "Валери, не мисли! Партизан е върхът!". Повече не трябваше да ме убеждава", откровен е нападателят.

"Целта ми е двойна корона в Сърбия и Шампионска лига. Партизан е длъжен да играе за победи в местните турнири и в Европа. Това е моята философия, друга не мога да приема. Не разбирам амбицията "Гоним Шампионска лига, но ще се задоволим и с Лига Европа". Ако като отбор дадем максимума, ще си заслужим в Белград наесен да дойдат Ювентус, Реал, Барселона и Челси", вярва Божинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички