Сектори "Б" и "Г" "виновни" за футболното хулиганство в Украйна


Сектори "Б" и "Г" "виновни" за футболното хулиганство в Украйна

1571 0

Футболното хулиганство е заразно. Постъпките на крайните фенове на "Левски" и ЦСКА повличат след себе си изцепки и в другите страни. Например, в Украйна. Това твърди в анализа си информационния сайт "Обозрвател".

Изданието пусна материал, озаглавен "Кой зарази украинските футболни хулигани", а подзаглавието е "Украинските фенове взеха пример от някои фенове в Европа".

В материала се споменава, че болшинството фенове на футбола са нормални, но и футболното семейство не остава без изроди. Авторът на материала изразява увереност, че повечето от ултрасите дори не знаят имената на футболистите си и класирането им, а ходят на стадиона, за да освободят напрежението и да се забавляват. Разбира се, правят го подкрепили се с бира или с нещо по-силно.

"Заразителите" от България, които са дадени за пример, са фенове на "Левски" и ЦСКА. Първите с легендарното вече събличане на сегашния национален селекционер Ивайло Петев. "Червените" пък също със събличане - на собствените си играчи, след загубата от Локомотив (София) през пролетния полусезон.

Сред другите подстрекатели са фенове в Сърбия, Русия, Турция, Черна гора и Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички