Бившите звезди на ЦСКА Спас Делев и Иван Караджов - основната надежда на Арда


Бившите звезди на ЦСКА Спас Делев и Иван Караджов - основната надежда на Арда
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1828 0

Арда се изправя в исторически за клуба първи финал за Купата на България. Футболистите на Николай Киров обаче ще имат изключително тежка задача в преследването на мечтания трофей, тъй като ще трябва да се справят с един от грандовете на родния футбол - ЦСКА.

"Армейците" очаквано са определяни за големия фаворит в двубоя поради историята и моментното състояние на двата клуба. Въпреки това отборът от Кърджали показва огромно израстване и впечатлява с представянето си през сезона, като се нарежда веднага след грандовете Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА в класирането на Първа лига.

Двете водещи фигури за Арда, на които ще се разчита най-много, за да се сътвори чудото, са бивши футболисти на "червените". Става въпрос за атакуващия футболист Спас Делев, както и вратаря Иван Караджов - играчи, които освен всичко друго, заемат и ключови позиции по терена.

Спас Делев има два престоя на "Българска армия". Първият бе от 2009 до 2012 година, когато записа 65 мача и 18 гола, а вторият през 2013 година. Тогава играе в 14 срещи и записва 5 попадения.  

Иван Караджов е дори юноша на "армейците", като прави прехода към представителния тим през 2007 година и остава в клуба до 2011 година, записвайки 38 двубоя. И той, и Делев имат мачове за ЦСКА в групите на Лига Европа. Вижте повече за исторически невиждания успех, който Арда ще търси срещу ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички