Обявен за предател от феновете на ЦСКА бивш футболист разкритикува отбора


Обявен за предател от феновете на ЦСКА бивш футболист разкритикува отбора
Снимка: Lap.bg/Ilian Telkedjiev

2668 0

Бившият защитник и капитан на ЦСКА - Валентин Илиев, коментира състоянието на "червения" клуб и даде прогноза за предстоящия голям финал за Купата на България пред "Мач Телеграф".

Илиев настрои немалка част от феновете на "армейците" срещу себе си, след като премина, а по-късно пое новосъздадения клуб ЦСКА 1948. Той обаче не пропусна да говори за събитията около отбора от "Българска армия".

"Не съм вътре в клуба и не знам какви са причините за головата суша, но всеки червен привърженик желае тимът да се представя по-добре. За да се повтаря това, има причина, която трябва да се намери и да се реагира адекватно. Трябва да се търси някакво разнообразие и начин да се подобри коефициентът на финализация", коментира той.

На бившия бранител бе зададен въпрос относно последния финал между "червени" и "сини" през 2005 г. и за разликата във футболистите на отбора от преди 17 години и сега.

"Загубихме с 1:2, червен картон за Тошко Янчев, а Боримиров и Домовчийски вкараха за тях. Първият гол падна точно след изгонването на Тошко, а ние върнахме един от дузпа. В края, дори и с човек по-малко, можеше да изравним – една топка я бих встрани и станаха едни мелета и разправии. Типично и нормално за дерби. Равностойни отбори бяхме и след червен картон плюс гол нещата се накланят. Но дори при 0:2 успяхме да се върнем, което показа, че в ЦСКА има лидери. Бяхме на косъм да изравним.

Поне по мое време ЦСКА винаги беше максималист. Винаги искахме още и още, независимо какво е спечелил тимът. По никакъв начин не сме излезли просто да го изиграем финала, пък каквото стане. Манталитетът на ЦСКА не беше такъв – строявайки се в тунела, ние мислехме с колко гола ще бием, а не дали ще бием.

Това е разликата между тогавашния ЦСКА и сегашния ЦСКА. Тогава нямаше съмнение в победата. Сега настройката е съвсем друга, според мен.

Въпрос на манталитет и човешки качества – имаш Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Христо Янев, Тошко Янчев, Валентин Илиев, Ибрахима Гай, Радослав Забавник, които не признават нищо друго освен победата и не се съмняват в нея, вярват, че могат да я постигнат. Да, губили сме мачове, но сме били с настройка да победим", допълни бившият бранител.

Вижте как Валентин Илиев похвали вечния съперник на "армейците" Левски за сметка на ЦСКА и Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички