ЦСКА ще строи новия си стадион по доказан унгарски модел


ЦСКА ще строи новия си стадион по доказан унгарски модел
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3961 0

Клубът на ЦСКА, заедно със своите съдружници, работят усилено около плана за реконструкция на "Българска армия". Неотдавна собственикът на "червените" Гриша Ганчев заяви, че мечтае да построи стадион подобен на унгарското бижу в Будапеща "Групама арена".

"Продължаваме да работим по проект, сходен с този на стадиона на Ференцварош, но с нужните подобрения. Нашето съоръжение ще бъде по-модерно и по-красиво, тъй като нашият строеж идва десетилетие след техния. Работим с най-големите английски и германски компании, които ще са с нас до момента, в който от министерството и "Сердика Спортни имоти" одобрят нашия проект", заяви адвоката на ЦСКА Станислав Трендафилов пред "Тема Спорт"

"Тук е моментът отново да благодаря на държавата за ползотворното и чисто сътрудничество, което имаме. Министър Василев и неговият екип показват, че и у нас институциите и частният бизнес могат да работят ръка за ръка за благото на обществото. С договора за сътрудничество, който подписахме преди няколко дни, нашата задача е до 31 декември да представим готов проект и бюджет, а ангажиментът на държавата като собственик на имота е да осигури издаването на всички документи и разрешителни, които да ни позволят да започнем реални строителни дейности в следващия етап на нашето сътрудничество през пролетта на следващата година", добави юристът.

С реконструкцията на "Армията" ще се занимават няколко компании от Европа - белгийска, австрийска и финландска. Същите тези фирми са били ангажирани с построяването на "Групама". Очаква се обновеното съоръжение да има капацитет до 18 000 места.

Финалът за Купата на България между ЦСКА и Левски наближава. Легенда на българския футбол ще подкрепя "червените" в сблъсъка им през уикенда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички