"Бижу", "еталон": Напускането на Браян Кордоба потопи в скръб колумбийския футбол


"Бижу", "еталон": Напускането на Браян Кордоба потопи в скръб колумбийския футбол
Снимка: Instagram

13464 0

Днес ЦСКА обяви петото си лятно попълнение, подписвайки с колумбийския защитник Браян Кордоба. Какъв футболист са взели "червените" най-ясна представа дава статия, публикувана в колумбийския сайт goalfpc.co. В нея Кордоба е определен като един от най-ярките таланти в страната.

Какъв играч дойде в ЦСКА?

"Америка губи бижу, едно от най-ярките обещания в страната", пише медията и разкрива, че футболистът много бързо се е превърнал в основна част от отбраната на Америка де Кали. "Неговият талант, изтънчена техника и лидерски умения привлякоха вниманието на няколко клуба в Колумбия и чужбина", се казва в статията.

Според изданието новият в ЦСКА се е превърнал в еталон в защитата на отбора, а основните му качества са бързината, усета и възможността да играе от дълбочината на терена. В Колумбия определят 23-годишния футболист като "много завършен защитник" и пишат, че е високо ценен от феновете.

Статистика и отношения с треньора

Според информацията Кордоба е имал страхотни отношения с треньора си Александър Гимараеш, който се е доверил напълно на способностите му. Защитникът изиграва 26 мача с Америка де Кали, в 23 от които е титуляр. "Напускането му оставя голяма празнота в защитата на Америка", пише goalfpc.co.

Загуба не само за Америка де Кали, а и за колумбийския футбол

"Напускането на Браян Кордоба в посока ЦСКА София и България засяга не само Америка де Кали, но и колумбийския футбол като цяло. Кордоба е смятан за един от най-обещаващите таланти в страната и напускането му оставя горчиво-сладко усещане.

От една страна, е източник на гордост да видим колумбийски играч да прави скок към европейския футбол, но от друга страна, присъствието му по местните терени ще липсва", обобщава изданието. А ето колко се твърди, че е платил ЦСКА за колумбиеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички