Бездействието обрича ЦСКА на бавна и мъчителна смърт


Бездействието обрича ЦСКА на бавна и мъчителна смърт
Снимка: Emona Tsoncheva / Vladimir Stoyanov / LAP.bg

9276 0

ЦСКА загуби финала за Купата на България срещу Левски, но едва ли някой е изненадан от крайния изход, ако внимателно следи процесите в клуба от Борисовата градина. Инерцията, придобита след вземането на Купата през 2016 година, приключи и през 2022 година ясно се видя, че апатията и бездействието на отговорните лица на "Армията" обричат ЦСКА на бавна смърт и мъчително "живуркане". 

"Червените" бяха апатични, скучни и хаотични в дербито с Левски, като 90-те минути на "Васил Левски" са кристално отражение на това, което "царува" в клуба от години. ЦСКА е изпаднал в порочен кръг на нищоправене, а когато нещата "куцат", виновен е винаги треньорът. 

Крайно време е шефовете на "Армията" да застанат пред някое огледало и дълго време да гледат в него, докато не прозрат, че вината за трагикомичното представяне на 31-кратните шампиони е изцяло тяхна. Трансферната политика на клуба е смешна, играчи се вземат на килограм, а тези, които показват добри игри, бързо биват продавани за някой лев повече. 

ЦСКА не развива футболен проект, а своеобразен сбирщайн от неадекватни лица по всичките етажи. Отборът е превърнат в стокова борса за бърза покупко-продажба, ръководството пуска декларация след декларация, вместо да си върши работата, а на феновете им писна и най-накрая въстанаха срещу трагичното управление на клуба. 

Трансферна политика, работа с държавата, връзки с медиите, развитие на детско-юношеския футбол - всички инструменти за успешното развитие на футболен проект в ЦСКА са счупени и се нуждаят от спешна смяна. Приближени фенове, медии и влиятелни личности трябва спешно да свалят "розовите очила" и да видят голямата картина, излизайки от собствената си зона на комфорт.

Ако ЦСКА иска да се върне там, където му е мястото, е време за здрава работа и кардинални проблеми. В противен случай и следващите години ще са още от същото - големи думи, неизпълнени цели и мъчение. А ЦСКА не заслужава подобна съдба... 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички