Базел има сериозни и много на брой проблеми със състава преди мача с ЦСКА в Лига Европа


Базел има сериозни и много на брой проблеми със състава преди мача с ЦСКА в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4764 0

ЦСКА е на финалното стъпало преди груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. В плейофа обаче "червените" ще срещнат най-сериозното си изпитание до този момент - швейцарският Базел.

Безспорно съперникът е по-качествен от Сиренс, БАТЕ Борисов и Фарьорските острови, които бяха отстранени от футболистите на Стамен Белчев. Все пак, "армейците" имат своите шансове, а освен това Базел няма да може да разчита на доста свои играчи.

Андреа Падула, Силван Видмер и Юлиян Фон Моос ще са наказани заради картони (последният бе изгонен с директен червен картон), а Таулант Джака, Елис Исуфи, Раул Петрета, Лука Цуфи и Яник Маршан са с травми и изглежда по-вероятно всички те да пропуснат двубоя.

Коректно е да се отбележи, че например изгоненият в последния двубой Юлиян Фон Моос не е голяма загуба за наставника Чириако Сфорца, защото 19-годишният нападател е твърда резерва. Най-проблемна изглежда ситуацията на левия бек, където титулярът Петрета и неговата резерва Падула няма да бъдат налични и вероятно ще се заложи на Блас Риверос, който е трета опция.

А УЕФА обяви кога ЦСКА ще гостува на Базел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички