Аспарух Никодимов обясни защо Саша Илич е много по-добрият избор за ЦСКА от Алън Пардю


Аспарух Никодимов обясни защо Саша Илич е много по-добрият избор за ЦСКА от Алън Пардю
Снимка: Ilian Telkedzhiev / Lap.bg

5163 0

Бившият футболист на ЦСКА - Аспарух Никодимов даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за назначението на Саша Илич за нов старши треньор на "червените". Легендата на тима смята, че това е бил по-добрият ход от страна на ръководните фактори, вместо Алън Пардю да беше останал на "Българска армия":

"Според мен по-добре, че Саша Илич беше назначен за треньор, отколкото да остане Алън Пардю. Както знаем, той е англичанин, а те са много далеч от нашия бит и обичаи. Тук, на Балканите, ние сме по-особени, чешити сме. В това отношение е по-добре, че сърбин поема ЦСКА. Той е млад човек, иска да расте. Дано да му тръгне, пожелавам му го", започна Паро.

"Аз лично винаги съм бил "ЗА" българските треньори. Но виждате какво става у нас - един наставник води два мача отбор и после го сменят. Никой треньор не може да постигне нормални резултати дори за 5-6 месеца, да не говорим за по-малко. Затова на Саша Илич трябва да му дадат две години да работи и да му осигурят всичко, което иска. Ти може да си много добър специалист, но ако нямаш материал, както казваше Бойко Борисов, нищо няма да стане".

"Трябва ясно и категорично да се поеме по някаква линия. Ако ще налагаме българи, да се определи един срок от 2 години и да се държи на тази линия. Така или иначе все сме втори в последните сезони. А за нас второто място не е нищо. Единствено ни дава право на участие в някакъв европейски турнир. Но можем да минем и без това нещо, ако трябва. Трябва да се направи сплотен и здрав отбор и да се върнем там, където сме били - на върха", допълни 76-годишният Никодимов.

"Сигурен съм, че Саша Илич ще погледне към школата. Всеки треньор, като поеме даден отбор, го прави и той също ще го направи. Предполагам, че там ще види добри футболисти. Даже и да не са напълно готови, ако прецени че имат качества, нека ги вземе в първия състав. С тези млади момчета трябва да се работи индивидуално. Една обща тренировка не е достатъчна. Трябва да се подготвят по звена, всеки да тренира по дадена програма".

"Да си треньор не е толкова лесно. Отстрани изглежда, че е лесно, но един наставник трябва да мисли за 100 неща. ЦСКА като клуб е доказал какво може, дано ръководството му осигури всичко необходимо. Сега вече топката е в Саша Илич и всичко зависи от него. Хубаво е обаче и двете страни да играят с нея", посъветва легендарният полузащитник на "армейците".

Вижте още: Какво е казал "синият" Божинов на Саша Илич за ЦСКА, преди да оглави тима?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички